- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Πού εντοπίστηκαν τα 771 νέα κρούσματα | 02.07.2021
Οι μολύνσεις ανά Περιφερειακή Ενότητα
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα, 2 Ιουλίου.
Σε 771 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, που κατεγράφησαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Παράλληλα, σήμερα Παρασκευή 2 Ιουλίου, ανακοινώθηκαν 10 θάνατοι, ενώ σε 186 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Γεωγραφική διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 771, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 424.165 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 97 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 787 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.722 θάνατοι. 3 Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 186 (66.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 84.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.689 ασθενείς. Οι εισαγωγές4 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 33 (ημερήσια μεταβολή -13.16%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 38 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
«Αγκάθι» παραμένει η διάνοιξη της Πόντου,
Πρόσφατα είχε διευθύνει και την αναμέτρηση της Καλαμάτας με τον Ηρακλή
Ο 89χρονος περιέγραφε χρόνια ταλαιπωρίας με το ΙΚΑ και προειδοποιούσε για εκδικητική ενέργεια
Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»
Κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο - Το παιδί απομακρύνθηκε με εισαγγελική εντολή
«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις εκτιμήσεις μας» ανέφερε ο σεισμολόγος
«Από Δευτέρα επιστροφή στην Άνοιξη», δήλωσε ο μετεωρολόγος
Τι πρέπει να κάνουν οι επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια
Ιατρικό ανακοινωθέν Ερυθρού Σταυρού - Χωρίς σοβαρά ευρήματα οι τραυματισμοί των πέντε ασθενών
Ένταση μετά το μακελειό Νοεμβρίου - Καταγγελία για απειλές σε 9χρονο παιδί από τη χήρα θύματος
Μέσα στο όχημα βρισκόταν μια γυναίκα με το παιδί της
Καθηγήτρια φέρεται να πρόβαλλε θρίλερ σε μαθητές, προκαλώντας τους φόβο και αντίδραση των γονέων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.