- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πού εντοπίστηκαν τα 469 νέα κρούσματα κορωνοϊού | 18.06.2021
Οι πίνακες με την κατανομή και ο χάρτης διασποράς
Οι περιοχές όπου επιβεβαιώθηκαν τα 469 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την κατανομή που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021.
Αναλυτικά στοιχεία για το επιδημιολογικό φορτίο στην Ελλάδα έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021.
Ειδικότερα, ανακοίνωσε πού εντοπίστηκαν τα 469 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, δημοσιεύοντας μεταξύ άλλων τους πίνακες με την κατανομή των νέων μολύνσεων Covid-19 και τον χάρτη διασποράς του ιού σε περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 20 νέοι θάνατοι ασθενών από επιπλοκές του κορωνοϊού. Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 307. Σημειώνεται ότι στη live ενημέρωση την Πέμπτη (17/6) η καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας Βάνα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 40%. Η μείωση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα αποτυπώνεται και στον πίνακα με τον δείκτη θετικότητας ανά περιοχή.
Όπως φαίνεται στους πίνακες με την κατανομή για το τελευταίο 24ωρο, τα 252 από τα συνολικά 469 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, επιβεβαιώθηκαν στην Αττική. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 38 νέες μολύνσεις. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 417.706, εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Τα συνολικά θύματα της πανδημίας Covid-19 στη χώρα είναι 12.514.Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα | 18.06.2021
«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 469, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
» Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 417.706 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 26 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 951 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
» Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 20, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.514 θάνατοι.Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
» Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 307 (65.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 85.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.602 ασθενείς.
» Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 63 (ημερήσια μεταβολή +3.28%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 81 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Είχε σκηνοθετήσει ληστεία
Μετέφερε μετανάστες από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια σε χώρες της ΕΕ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πλήθος ηθοποιών και πολιτικών στο τελευταίο αντίο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αναλυτική πρόγνωση για θερμοκρασία, ανέμους και τις περιοχές που θα επηρεαστούν
Ο Βίος και το μαρτυρικό της τέλος
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.