Ελλαδα

Πότε θα βγάλουν τις μάσκες οι πολίτες - Η δήλωση Αρκουμανέα

Η αναφορά από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ για τα προνόμια σε εμβολιασμένους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοπέλα με μάσκα για τον κορωνοϊό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Κοπέλα με μάσκα για τον κορωνοϊό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι πολίτες βγάζουν τη μάσκα για τον κορωνοϊό σε εξωτερικούς χώρους, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να βγάλουν οι πολίτες στην Ελλάδα τη μάσκα για τον κορωνοϊό, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, σήμερα Σάββατο 19 Ιουνίου 2021, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να σταματήσει το μέτρο, σύμφωνα με το οποίο η μάσκα είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε Γαλλία, Ισπανία και Ολλανδία έχει ανακοινωθεί πότε καταργείται η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, καθώς οι εμβολιασμοί για κορωνοϊό στους πολίτες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αρκουμανέας επανέλαβε ότι θα υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού, ευρύτερα γνωστή ως ινδική μετάλλαξη η οποία έχει κυριαρχήσει πλέον σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ).

Όπως είπε, με μια δόση του εμβολίου η κάλυψη είναι έως και 35%, ενώ με δυο δόσεις του εμβολίου η κάλυψη ανέρχεται στο 90% απέναντι στην ινδική μετάλλαξη. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι όσοι έρχονται απο τη Μεγάλη Βρετανία εξετάζονται, καθώς το συγκεκριμένο παραλλαγμένο στέλεχος του ιού έχει κυριαρχήσει στη «Γηραιά Αλβιώνα».

Αρκουμανέας: Στο πικ της πανδημίας είχαμε δεχτεί 40.000 κλήσεις/ημέρα

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ πρόσθεσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα παρατηρείται βελτίωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας. Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι οι πολίτες άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό κοντά στο 70%, ενώ με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 45% του ενήλικου πληθυσμού

Αναφερόμενος στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα, είπε: «Είχαμε δεχτεί 40.000 κλήσεις την ημέρα, στο πικ της πανδημίας, έπαιρναν τηλέφωνο να ρωτήσουν πώς να βάλουν θερμόμετρο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ