Ελλαδα

Έγκλημα σε Γλυκά Νερά: Πώς φθάσαμε στην ομολογία - Τι είπε η ΕΛΑΣ

Τα στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης - Πώς «έσπασε» ο σύζυγος της Καρολάιν

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο σύζυγος της Καρολάιν Κράουτς, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ομολόγησε ότι ήταν αυτός ο δράστης της δολοφονίας της στα Γλυκά Νερά
Ο σύζυγος της Καρολάιν Κράουτς, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ομολόγησε ότι ήταν αυτός ο δράστης της δολοφονίας της στα Γλυκά Νερά © EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣΖ

Οι νέες επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Έγιναν την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 οι νέες επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης αναφέρθηκε εκ νέου ότι ο δολοφόνος της Καρολάιν Κράουτς, της 20χρονης μητέρας που έχασε τη ζωή της από ασφυξία στις 11 Μαΐου 2021, είναι ο σύζυγός της, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ο 32χρονος πιλότος «σκηνοθέτησε» τον χώρο του εγκλήματος για να φαίνεται ότι πρόκειται για διάρρηξη, στην προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει τις αρχές. «Θόλωσα και την έπνιξα» είπε ο πιλότος στην ομολογία του για το πώς έφθασε να αφαιρέσει τη ζωή της συζύγου του και μητέρας του παιδιού του.

Οι αστυνομικοί, στην επίσημη ενημέρωση για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, εξήγησαν πώς κατάφεραν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ, να «δέσουν» τα στοιχεία, πετυχαίνοντας τελικά να κάνουν τον δράστη να παραδεχτεί τη δολοφονία τη Καρολάιν. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ομολογίας του, ο 32χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παραδέχτηκε ότι αυτός ήταν που σκότωσε και κρέμασε το σκυλί. Σημειώνεται ότι σε βάρος του πιλότου ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα.

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και η ομολογία του πιλότου είναι πρωτοσέλιδο στα βρετανικά ΜΜΕ, την ώρα που τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση πως ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος εμπνεύστηκε το «παραμύθι» από μια ληστεία που είχε συμβεί σε φίλο του.

Ο 32χρονος πιλότος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον ανακριτή, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ - Γιατί ο σύζυγος σκότωσε την Καρολάιν - Η ομολογία του 32χρονου πιλότου

O επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, Κώστας Χασιώτης, παρουσίασε πώς οι έμπειροι αστυνομικοί που ανέλαβαν την πολύκροτη υπόθεση, κατάφεραν να κάνουν τον σύζυγο της Καρολάιν να «σπάσει» και να ομολογήσει το αποτρόπαιο έγκλημα.

Η επίσημη ενημέρωση για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ξεκίνησε με τον διευθυντή Ασφαλείας Πέτρο Τζεφέρη, ο οποίος εστίασε στη μεθοδικότητα που ακολούθησαν οι αστυνομικοί, καταφέρνοντας μεταξύ άλλων να δημιουργήσουν μια «σχέση εμπιστοσύνης» με τον σύζυγο του θύματος -εξέλιξη που βοήθησε στο να έρθει η ομολογία.

«Δέθηκα μόνος μου. Όλα τα έκανα γιατί όταν κατάλαβα ότι τη σκότωσα, σκέφτηκα το παιδί μου. Δεν ήθελα να μπω στη φύλακή, γιατί ήθελα να μεγαλώσω την κόρη μου» ανέφερε στην ομολογία του στους αστυνομικούς, εξηγώντας γιατί σκότωσε την Καρολάιν Κράουτς.

Από τη μεριά της η διευθύντρια εγκληματικών εργαστηρίων, Πηνελόπη Μηνιάτη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σκίτσο το οποίο δημιουργήθηκε μετά την πρώτη κατάθεση του συζύγου. Στη συνέχεια έδωσε έμφαση στο ψηφιακό υλικό που αξιοποιήθηκε και από το οποίο προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεση. Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, υπήρχαν «αναντιστοιχίες» και προέκυψαν κομβικά ερωτήματα, με τις απαντήσεις που δόθηκαν να φέρνουν στο φως νέα καθοριστικά στοιχεία, με αποτέλεσμα ο χρόνος να μετρά αντίστροφα για να αποκαλυφθεί η τραγική αλήθεια.

Στην επίσημη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ αναφέρθηκε επίσης ότι όταν η Αστυνομία ενημερώθηκε στις 06.20 της 11ης Μαΐου από τον σύζυγο και οι αστυνομικοί έφθασαν επιτόπου, αντίκρισαν νεκρό το θύμα και τον 32χρονο πιλότο δεμένο με σχοινιά σε χέρια και πόδια. Το μωρό του ζευγαριού βρισκόταν πάνω στη νεκρή μητέρα του.

Η αιτία θανάτου της Καρολάιν Κράουτς ήταν η ασφυξία. Τα χέρια της ήταν δεμένα. Αυτό που προβλημάτισε τους αστυνομικούς ήταν ότι τα σημάδια στα χέρια και τα πόδια του συζύγου μόλις που διακρίνονταν -κάτι το οποίο δεν έπρεπε να συμβαίνει λαμβάνοντας υπόψιν τον χρόνο που ο 32χρονος πιλότος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ισχυρίστηκε ότι ήταν δεμένος.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο 32χρονος πιλότος σκότωσε την Καρολάιν και «σκηνοθέτησε» τον τόπο της δολοφονίας για να απομακρύνει τις έρευνες από πάνω του, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο 32χρονος πιλότος σκότωσε την Καρολάιν και «σκηνοθέτησε» τον τόπο της δολοφονίας για να απομακρύνει τις έρευνες από πάνω του, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ

«Διαπιστώσαμε ότι οι χώροι είχαν ερευνηθεί επιλεκτικά, κυρίως στον χώρο του υπνοδωματίου και στο σαλόνι. Επίσης, ήταν παραβιασμένο ένα παράθυρο στο υπόγειο. Ο σκύλος της οικογένειας βρέθηκε κρεμασμένος στην κουπαστή στη σκάλα. Τα πιο κρίσιμα πειστήρια ήταν μια κάμερα στον χώρο του σαλονιού, ένα ψηφιακό ρολόι που φορούσε το θύμα και τα κινητά τηλέφωνα» τονίστηκε επίσης.

«Είχαμε ενδείξεις ότι ήταν δυνατή η εμπλοκή του συζύγου. Για να διαπιστώσουμε αν αυτές οι υποψίες είχαν βάση έπρεπε να εξετάσουμε πάλι τον σύζυγο. Κατά την αρχική συζήτηση μαζί του ο ίδιος έστρεψε τη συζήτηση πάνω στη σχέση που είχε με το θύμα, το παιδί του και με την ομάδα που ερευνούσε την υπόθεση του. Συνεχίζοντας αυτήν τη συζήτηση σε κάποιο στάδιο ήθελε να μας διαβεβαιώσει ότι δεν ήθελε να μας εξαπατήσει αλλά να προστατέψει το παιδί του έξω από τη φυλακή. Ομολόγησε την πράξη του και τη δικαιολόγησε ως αντίδραση σε έναν διαπληκτισμό που είχε με το θύμα. Επιβεβαίωσε πως σκότωσε την σύζυγό του και στη συνέχεια περιέγραψε τις κινήσεις του» ανακοινώθηκε ακόμη στην ενημέρωση της ΕΛΑΣ για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Πώς έγινε η δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς

Νωρίτερα, η ΕΡΤ είχε μεταδώσει πως ο 32χρονος πιλότος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, περιέγραψε καρέ καρέ τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Συγκεκριμένα:

00.00: Τα μεσάνυχτα η Καρολάιν έφυγε από το σαλόνι και πήγε στη σοφίτα της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά.

00.25: Εικοσιπέντε λεπτά αργότερα η 20χρονη έστειλε sms στον πιλότο, τον οποίο αποκάλεσε «ανόητο» στα αγγλικά.

00.30: Από τις κάμερες φαίνεται ο πιλότος ξαπλωμένος στον καναπέ του σαλονιού να κρατάει αγκαλιά το μωρό.

01.30: Ο σύζυγος της Καρολάιν αφαιρεί την κάρτα μνήμης από το καταγραφικό μηχάνημα του κλειστού συστήματος παρακολούθησης.

Ο 32χρονος πιλότος που σκότωσε τη σύζυγό του, Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά, ήταν αυτός που αφαίρεσε τη ζωή και από τον σκύλο της οικογένειας
Ο 32χρονος πιλότος που σκότωσε τη σύζυγό του, Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά, ήταν αυτός που αφαίρεσε τη ζωή και από τον σκύλο της οικογένειας

04.00: Ο 33χρονος ανεβαίνει στη σοφίτα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ξαπλώνει δίπλα στη γυναίκα του, έχοντας βάλει το 11 μηνών κοριτσάκι ανάμεσά τους. Εκείνη την στιγμή ξυπνάει η Καρολάιν και του ζητά να φύγει.

04.11: Η Καρολάιν δολοφονείται. Λίγη ώρα αργότερα, ο δολοφόνος πνίγει τον σκύλο της οικογένειας στη σκάλα του σπιτιού.

06.16: Ο πιλότος τηλεφωνεί στην Άμεση Δράση και το κουβάρι της συγκλονιστικής υπόθεσης αρχίζει να ξετυλίγεται.

Γλυκά Νερά: «Προηγήθηκε καβγάς και την σκότωσα» είπε στην ομολογία του ο πιλότος

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 32χρονος πιλότος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, σύζυγος της Καρολάιν Κράουτς, για το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Στον 32χρονο πιλότο ο εισαγγελέας έχει καταλογίσει δυο κακουργήματα και δυο πλημμελήματα για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Σε βάρος του συζύγου της Καρολάιν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου, σε βαθμό κακουργήματος.

Επιπλέον, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατηγορείται για ψευδή καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές -αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Σε βάρος του κατηγορούμενου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, καθώς κρίθηκε ύποπτος φυγής αλλά και ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Γλυκά Νερά: Ομολόγησε ο σύζυγος της Καρολάιν ότι τη σκότωσε

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ