Ελλαδα

Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι 2021

Οι ημερομηνίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολείο- Μαθητές
Σχολείο- Μαθητές © EUROKINISSI

Τελευταίες ημέρες στο σχολείο για τους μαθητές στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια - Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι 2021.

Τελευταία εβδομάδα μαθημάτων είναι αυτή που διανύουμε για τα Γυμνάσια, αλλά και τις δύο πρώτες τάξεις στα Λύκεια, με τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά να κλείνουν σε τρεις περίπου εβδομάδες. Πότε ακριβώς, όμως, κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι 2021.

Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια αναμένεται να κλείσουν την ερχόμενη Παρασκευή 11 Ιουνίου. Στις 2 Ιουνίου ήχησε το τελευταίο κουδούνι για τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, που ετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες 2021, οι οποίες και θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και στις 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία αναμένεται να κλείσουν στις 25 Ιουνίου μετά την απόφαση που έλαβε το Υπουργείο Παιδείας για παράταση του σχολικού έτους, μιας και οι μαθητές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, κάνοντας μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης. Το Υπουργείο έκρινε αναγκαίο τα παιδιά να επιστρέψουν στις τάξεις για δια ζώσης μαθήματα, τόσο για λόγους καλύτερης εμπέδωσης της ύλης, όσο και κοινωνικοποίησης.

Όσο για το εάν θα ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, το Υπουργείο έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο η έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021-2022 να γίνει λίγο νωρίτερα, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιόδου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ