Ελλαδα

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί στην Αττική

Ποιο είναι το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καταιγίδα - Καλοκαίρι
Καταιγίδα - Καλοκαίρι © EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Καιρός στην Αττική: Σε ποιες περιοχές αναμένουμε τις επόμενες ώρες καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνούς.

Καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ρίπους ανέμου και χαλαζοπτώσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα της Ελλάδας, ενώ και η Αττική θα επηρεαστεί από τα φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, έντονη αστάθεια αναμένεται να επικρατήσει σήμερα, Τρίτη 8 Ιουνίου, στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, όπου μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. 

Στην Αττική θα επηρεαστούν κυρίως τα βόρεια και δυτικά και ενδεχομένως η πόλη της Αθήνας.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη υετού (βροχές/καταιγίδες) έως τις βραδινές ώρες της Τρίτης, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές όπου εντοπίζεται η μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

xartis_kairos.jpg

Το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης»

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη, aπό το μεσημέρι της Τρίτης καταιγίδες σημειώνονται στην περιοχή της Θράκης, αλλά και στην Κεντρική Μακεδονία. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα έντονα φαινόμενα είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουν και τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. 

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρεται στο φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το ατμοσφαιρικό βουνό στη δυτική και κεντρική Ευρώπη, που οδηγεί τον ψυχρό ατμοσφαιρικό αέρα από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη θα κινηθεί προς τη χώρα μας. Προς τα μέσα της εβδομάδας αυτή η ροή ψυχρού αέρα θα σχηματίσει μια «ψυχρή λίμνη». 

«Στην ουσία αυτό σημαίνει ότι για αρκετές ημέρες η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα εγκλωβίσει αυτόν τον ψυχρό αέρα στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα πάνω από τη χώρα μας και σε συνδυασμό με την έντονη θερμοκρασιακή διαφορά κάτω χαμηλά με τα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας θα προκαλέσουν έντονη αστάθεια και άρα ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι και ισχυρούς κεραυνούς», σημείωσε ο κ. Μαρουσάκης. 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ