Ελλαδα

Διπλή δολοφονία στην Κέρκυρα: Τα σημειώματα που άφησε ο δράστης

Ποιο το περιεχόμενό τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διπλή δολοφονία στην Κέρκυρα- Νεκρός και ο δράστης
Διπλή δολοφονία στην Κέρκυρα- Νεκρός και ο δράστης © EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

Διπλή δολοφονία στην Κέρκυρα: Τι έγραφαν τα σημειώματα που άφησε ο δράστης και αυτόχειρας- Τρεις νεκροί - Ποια τα αίτια του εγκλήματος.

Νέα στοιχεία προκύπτουν για τη διπλή δολοφονία που καταγράφηκε την Κυριακή (6/6) στην Κέρκυρα, όταν ένας 67χρονος άνδρας σκότωσε την 61χρονη σπιτονοικοκυρά του και τον 63χρονο γείτονά του και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του. 

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, ο 67χρονος δράστης και αυτόχειρας άφησε πίσω του τρία σημειώματα, γεγονός που κάνει τις αρχές να πιστεύουν ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 67χρονος είχε γράψει ένα σημείωμα που αφορούσε την 61χρονη σπιτονοικοκυρά του και ένα για την οικογένειά του, αλλά μετά τη δολοφονία του 63χρονου γείτονά του φαίνεται ότι έγραψε και ένα τρίτο. Σύμφωνα με τον Ant1, στην πόρτα του διαμερίσματός του είχε αφήσει «ειδοποιητήριο» στους αστυνομικούς, κολλημένο στην πόρτα, με ένα όνομα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο δράστης και αυτόχειρας ζούσε σε διαμέρισμα, το οποίο είχε παραχωρήσει δωρεάν το 61χρονο θύμα, με αντάλλαγμα να προχωρά σε εργασίες που είχε ανάγκη το οίκημα, όσο και ο κήπος του διέθετε. Όταν η σπιτονοικοκυρά του τού ζήτησε να φύγει από το σπίτι, εκείνος φέρεται να εξαγριώθηκε, ενώ -σύμφωνα με γείτονες- είχαν συχνούς καυγάδες. Κατά άλλες πληροφορίες, ο 67χρονος δεν είχε καταβάλει τα ενοίκια και η σπιτονοικοκυρά του είχε προχωρήσει στη διαδικασία τη έξωσης. 

 

 

Ο 63χρονος, το δεύτερο θύμα του δράστη-αυτόχειρα, είχε -σύμφωνα με την ΕΡΤ- καταγωγή από την Πρέβεζα και εργάζονταν για χρόνια στη Γαλλία. Πρόσφατα αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Κέρκυρα μετά τη συνταξιοδότησή του, προκειμένου να περάσει μαζί με την οικογένειά του, τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του «σε έναν όμορφο τόπο», όπως είχε εκμυστηρευθεί σε φίλους και γείτονές του.

 

 

Έγκλημα στην Κέρκυρα: Σχεδόν εξ επαφής οι πυροβολισμοί στα θύματα

Σχεδόν εξ επαφής, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κέρκυρας, Ιωάννη Αϊβατίδη, φέρεται πως δέχθηκαν τους θανάσιμους πυροβολισμούς τα δύο θύματα, του 67χρονου δράστη, που έβαλε τέλος στη ζωή του με την ίδια καραμπίνα, αμέσως μετά το διπλό φονικό στην Κέρκυρα.

«Πρόκειται για ένα συμβάν διπλής ανθρωποκτονίας. Χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο, κυνηγετικού τύπου, και στη συνέχεια, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, ο δράστης αυτοχειριάστηκε. Όλα τα τραύματα είναι εξ επαφής, σχεδόν βραχυτάτης αποστάσεως, όσον αφορά τα θύματα. Προηγήθηκε η διπλή ανθρωποκτονία και ακολούθησε η αυτοχειρία.

Τα θύματα της ανθρωποκτονίας φέρνουν τραύματα στο κεφάλι και ο δράστης, εξ επαφής τραύμα στο θώρακα» δήλωσε ο ιατροδικαστής Κέρκυρας Ιωάννης Αϊβατίδης, ενώ όπως είπε «σημειώθηκε ένας τουλάχιστον πυροβολισμός σε κάθε θύμα και πολύ πιθανότατα ένα από τα θύματα να έχει δεχθεί και δεύτερο πυροβολισμό».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ερευνάται το ενδεχόμενο πρώτος να δολοφονήθηκε ο 63χρονος άνδρας, ελληνικής καταγωγής που διέμενε χρόνια στη Γαλλία και μετά η 61χρονη Κερκυραία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ