Ελλαδα

Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου, Ανδρέας Τσώλης

Τι αναφέρει στην επιστολή παραίτησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΜΕΘ
ΜΕΘ - Αρχείο © EUROKINNISSI

Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου, Ανδρέας Τσώλης, με φόντο την αυξημένη θνησιμότητα στη ΜΕΘ.

Tην παραίτησή του κατέθεσε ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου,  Ανδρέας Τσώλης, μετά την υπόθεση που απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την υψηλή θνησιμότητα στην κλινική ΜΕΘ του ιδρύματος

Στην επιστολή παραίτησής του, που δημοσιεύει η ΕΡΤ, εξηγεί πως παραιτείται για «λόγους επαγγελματικής συνείδησης και αξιοπρέπειας».

Τι αναφέρει στην επιστολή παραίτησης

«Λόγοι επαγγελματικής συνείδησης και αξιοπρέπειας, η οποία βάναυσα ποδοπατήθηκε από τον τηλε-κανιβαλισμό των τελευταίων ημερών, μην αποδεχόμενος την αναίτια προσπάθεια καταλογισμού ευθυνών εναντίον μου, παραιτούμαι και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου» επεσήμανε, ειδικότερα.

Κοντοζαμάνης: Θα παυθεί ο Διοικητής του Γ.Ν. Αγρινίου

Νωρίτερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του σε υγειονομικές δομές της πόλης των Πατρών, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στο νοσοκομείο Αγρινίου κλιμάκιο του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) έτσι ώστε να αξιολογήσουμε τα στοιχεία τα οποία έχουμε στη διάθεση μας και σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια το νοσοκομείο πρέπει να κάνει μια καινούργια αρχή.

Είναι απόφαση μας να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση του νοσοκομείου, έχουμε ζητήσει την παραίτηση του διοικητή. Εφόσον αυτή δεν δοθεί την Δευτέρα ο διοικητής θα παυθεί από τα καθήκοντα του».

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ