Ελλαδα

ΕΚΠΑ: Σε αναστολή ο καθηγητής, μετά τις καταγγελίες φοιτητριών

Τον κατήγγειλαν για ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σημαντική  διάκριση για το ΕΚΠΑ
Σημαντική διάκριση για το ΕΚΠΑ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε αναστολή από τα καθήκοντά του τέθηκε ο διδάσκων του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ μετά τις καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά

Σε αναστολή καθηκόντων τέθηκε ο διδάσκων, μέλος της ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό) του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ τον οποίον κατήγγειλαν φοιτήτριες τον Ιανουάριο για ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΠΑ, μετά τις καταγγελίες προχώρησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), η οποία κατέληξε σε πόρισμα που αποδέχθηκε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών και παρέπεμψε τον διδάσκοντα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ιδρύματος. Μέχρι τότε η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή των καθηκόντων του διδάσκοντα.

«Μας ζητάει φωτογραφίες με μαγιώ»

Μέλη του φοιτητικού συλλόγου πραγματοποίησαν παρέμβαση στο γραφείο του καθηγητή του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΜΜΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), καταγγέλλοντάς τον για σεξιστικές συμπεριφορές και παρενόχληση φοιτητριών.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν, φοιτητές και φοιτήτριες καταγγέλλουν ότι πολλές συνάδελφοί τους έχουν πέσει θύματα παρενόχλησης από τον καθηγητή εδώ και δύο χρόνια, ενώ υποστηρίζουν ότι η διοίκηση του ΕΚΠΑ κινείται αργά στην πειθαρχική δίωξή του.

«Μας ζητάει να μας φωτογραφίζει γυμνές για να νιώσουμε όμορφες», «Μας στέλνει παραβιαστικά προσωπικά μηνύματα στο facebook», «Μας ζητάει φωτογραφίες με μαγιώ». 

«Οι καταγγελίες, απ’ όσο γνωρίζουμε ως φοιτητικός σύλλογος, δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά και αντιδεοντολογική συμπεριφορά τόσο απέναντι σε φοιτητές, περιπτώσεις bullying, όσο και απέναντι σε καθηγητές» ανέφερε σε δηλώσεις της στον Ant1 απόφοιτη του τμήματος ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι «ο καθηγητής ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο». 

Όπως είπε η Μαρία Γεωργοπούλου, «υπάρχουν καταγγελίες που έχουν γίνει πριν 10 χρόνια για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τα τελευταία δυο χρόνια υπήρξαν οι έγγραφες καταγγελίες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ