Ελλαδα

Πράσινο το συντριβάνι στην Ομόνοια για Παναθηναϊκό και Γουέμπλεϊ

Τι έγραψε στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το συντριβάνι στην Ομόνοια έγινε πράσινο με αφορμή τα 50 χρόνια από το έπος του Γουέμπλεϊ, όταν ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Άγιαξ του Κρόιφ
Το συντριβάνι στην Ομόνοια έγινε πράσινο με αφορμή τα 50 χρόνια από το έπος του Γουέμπλεϊ, όταν ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Άγιαξ του Κρόιφ © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το συντριβάνι στην Ομόνοια έγινε πράσινο για τον Παναθηναϊκό και τα 50 χρόνια από το παιχνίδι με τον Άγιαξ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης.

Ο Δήμος Αθηναίων τίμησε την επέτειο για τα 50 χρόνια από το έπος του Γουέμπλεϊ, όταν ο Παναθηναϊκός του Φέρεντς Πούσκας αντιμετώπισε τον μεγάλο Άγιαξ του Ρίνους Μίχελς, του Γιόχαν Κρόιφ, του Σουρμπίρ και του Άρι Χάαν στον τελικό για το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης στο ποδόσφαιρο.

Σαν σήμερα, 2 Ιουνίου του 1971, ο ΠΑΟ ήταν φιναλίστ στο Γουέμπλεϊ. Ηττήθηκε με 2-0. Συνολικά 83.179 θεατές παρακολούθησαν τον αγώνα. Ο Άγιαξ προηγήθηκε νωρίς, στο 5ο λεπτό, με τον Φαν Ντάικ. Στο 85' ο Άρι Χάαν διπλασίασε τα τέρματα για την «αρμάδα» του Ρίνους Μίχελς, με την μπάλα να χτυπά στην πλάτη του Άνθιμου Καψή. Για να φθάσει ο Παναθηναϊκός στον μεγάλο τελικό και να βρει απέναντί του την ομάδα του Κρόιφ, πέρασε τέσσερις γύρους. Συνολικά σημείωσε 16 γκολ, με τον Αντώνη Αντωνιάδη να πετυχαίνει τα 10 -επίδοση που του χάρισε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης.

Οι «πράσινοι» απέκλεισαν κατά σειρά τη Ζενές Ες από το Λουξεμβούργο (1-2 εκτός και 5-0 στη Λεωφόρο), τη Σλόβαν Μπρατισλάβα από την Τσεχοσλοβακία (3-0 στη Λεωφόρο και 2-1 στην Μπρατισλάβα), την πρωταθλήτρια Αγγλίας Έβερτον (1-1 στο «Γκούντισον Παρκ» και 0-0 στη Λεωφόρο) και τον Ερυθρό Αστέρα (4-1 στο Βελιγράδι και 3-0 στη Λεωφόρο).

Πλατεία Ομονοίας: Στα πράσινα το συντριβάνι και το «Πεντάκυκλο» του Γ. Ζογγολόπουλου - Ο Δήμος Αθηναίων τιμά τα 50 χρόνια από το έπος του Γουέμπλεϊ
Πλατεία Ομονοίας: Στα πράσινα το συντριβάνι και το «Πεντάκυκλο» του Γ. Ζογγολόπουλου © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ανάμεσα στους παίκτες του Παναθηναϊκού που έφθασαν μια ανάσα από το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης ήταν και ο Αριστείδης Καμάρας ο οποίος μίλησε στην ATHENS VOICE για το έπος του Γουέμπλεϊ.

Οι συνθέσεις του τελικού στο Γουέμπλεϊ:

ΑΓΙΑΞ (Ρίνους Μίχελς): Στούι, Βάσοβιτς, Σουρμπίρ, Χουλσόφ, Κρολ, Χάαν, Μιούρεν (46' Μπλάνκεμπουργκ), Νέεσκενς, Κάιζερ, Κρόιφ, Βαν Ντάικ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φέρεντς Πούσκας): Οικονομόπουλος, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Ελευθεράκης, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης.

CLASSIC MATCH | Ajax - Panathinaikos | Our FIRST European Cup | 02-06-1971

Κώστας Μπακογιάννης: Η ανάρτησή του στο Facebook για τον Παναθηναϊκό και το Γουέμπλεϊ

Με ανάρτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, αναφέρει: «Η Ομόνοια στα πράσινα, για να τιμήσουμε τα 50 χρόνια από το έπος που έγραψε ο ελληνικός αθλητισμός και ο Παναθηναϊκός στο Wembley».

Και προσθέτει: «Για την ομάδα που γεννήθηκε στην Αθήνα και συνέδεσε την ιστορία της με την πόλη».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ