Ελλαδα

Το ΟΠΑ μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Το μοναδικό ελληνικό ΑΕΙ που συμπεριλήφθηκε στα κορυφαία 400 Πανεπιστήμια παγκοσμίως στο εν λόγω πεδίο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ)
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΠΑ: Η θέση στην οποία βρίσκεται η «Διοίκηση Επιχειρήσεων» του πανεπιστημίου

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πεδίο της «Διοίκησης Επιχειρήσεων (Business Administration)» κατατάχθηκε μεταξύ των θέσεων 201-300 για το 2021, στη διεθνή λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων Shanghai (Academic Ranking of World Universities), ενός από τους πιο αναγνωρισμένους φορείς αξιολόγησης διεθνώς.

Μάλιστα, το ΟΠΑ ήταν και το μοναδικό ελληνικό Πανεπιστήμιο που συμπεριλήφθηκε στα κορυφαία 400 Πανεπιστήμια παγκοσμίως στο εν λόγω πεδίο. Να σημειωθεί η βελτίωση της θέσης κατάταξης του Ιδρύματος, καθώς στην αξιολόγηση του 2020 είχε καταταχθεί μεταξύ των θέσεων 301-400.

Για την κατάταξη των Πανεπιστημίων στο πεδίο της «Διοίκησης Επιχειρήσεων» συγκεντρώθηκαν ερευνητικά δεδομένα από τον διαδικτυακή επιστημονική βάση δεδομένων "Web of Science" και τα κριτήρια αξιολόγησης ήταν ο αριθμός των δημοσιεύσεων σε υψηλού κύρους επιστημονικά περιοδικά, ο αριθμός των αναφορών ανά δημοσίευση και ο αριθμός των δημοσιεύσεων από διεθνείς συνεργασίες.

«Η νέα διεθνής αναγνώριση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελεί απόδειξη του σταθερού προσανατολισμού μας στην αριστεία. Το παραγόμενο επιστημονικό έργο απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας και αναδεικνύει το πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας του ερευνητικού προσωπικού μας», δήλωσε ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Προσωπικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής, Βασίλης Βασδέκης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ