- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με μάσκα στα γυμναστήρια το άνοιγμα τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, με το Υπουργείο Ανάπτυξης να δίνει διευκρινίσεις για το ποιοι αθλούμενοι μπορούν να μην τη φορούν.
Τα γυμναστήρια ανοίγουν τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 με συγκεκριμένα υγειονομικά μέτρα για τους αθλούμενους πολίτες, τους προπονητές και το λοιπό προσωπικό.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται και η μάσκα, με τη χρήση της να μην είναι υποχρεωτική σε ορισμένους τύπους άθλησης.
Μιλώντας για τα γυμναστήρια ο Νίκος Χαρδαλιάς στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας, ανέφερε ότι «θα ανακοινωθούν βέβαια κάποιες αλλαγές τις επόμενες ώρες στο πρωτόκολλο, σε σχέση με συγκεκριμένους τύπους ασκήσεων κατά τις οποίες δεν είναι δυνατή η χρήση μάσκας».
Γυμναστήρια: Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Ανάπτυξης για τη μάσκα
Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για να ανοίξουν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, οι οποίες παρέμειναν κλειστές για μήνες στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του ιού, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προχώρησε σε τρεις διευκρινίσεις για τη μάσκα. Μεταξύ άλλων γνωστοποιεί ποιοι πρέπει να φορούν μάσκα στα γυμναστήρια. Αναλυτικά:
- Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους.
- Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα.
- Οι πολίτες που κάνουν γυμναστική, μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2.
Σημειώνεται ότι από τις 31 Μαΐου 2021 ξεκινά η επιδότηση για τα γυμναστήρια. Το ίδιο ισχύει και για τους παιδότοπους. Πρόκειται για τη Δράση «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδοτόπων», με τα συνολικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση να φθάνουν τα 16 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για «κεφάλαιο επανεκκίνησης», το οποίο θα κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων αλλά και τα έξοδα της επιχείρησης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιλοτική εφαρμογή στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος με ηλεκτρονικό πομποδέκτη και χιλιομετρική χρέωση
Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πάντως ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο
Η εισαγωγή θα γίνει μέσω γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Καλλιτέχνες και φίλοι βρέθηκαν στο Κοιμητήριο Βούλας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ισχύει για πτήσεις προς το Τελ Αβίβ
Ποιες περιοχές θα αφορούν
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πρακτική που διχάζει
Πότε γράφτηκε ο Ακάθιστος Ύμνος
Ο αθλητισμός, οι σπουδές στο Παρίσι και η λαμπρή πορεία στον κινηματογράφο
Τα δυσάρεστα γεγονότα που συνδέθηκαν με την Παρασκευή και ο φόβος για τον αριθμό 13
Κατολισθήσεις και ακραία φαινόμενα στον Χελμό οδηγούν σε διακοπή της γραμμής Διακοπτό - Καλάβρυτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.