Ελλαδα

Κηφισιά: Αγριογούρουνα πλησίασαν και μύρισαν μητέρα με παιδί

«Μεγάλη απειλή για όσους περπατούν με σκυλιά στο δρόμο», δηλώνει ο δήμαρχος της περιοχής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγριογούρουνο
Αγριογούρουνο © Pixabay / Didgeman

Κηφισιά: Καθημερινές εμφανίσεις αγριογούρουνων στην περιοχή - Τι λέει ο δήμαρχος για το περιστατικό όπου αγριογούρουνα πλησίασαν και μύρισαν γυναίκα με μωρό.

«Καθημερινό φαινόμενο» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, την παρουσία αγριογούρουνων στην Κηφισιά, την Εκάλη και τη Νέα Ερυθραία, ενώ αναφέρθηκε και σε περιστατικό που καταγράφηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν -όπως είπε- αγριογούρουνο πλησίασε και μύρισε μητέρα που έκανε βόλτα με το μωρό της στο καρότσι.

Όπως είπε ο δήμαρχος σε συνέντευξή του στον Ant1, το κυριότερο πρόβλημα είναι τα αγριογούρουνα που εμφανίζονται στο δρόμο της Εκάλης, καθώς αποτελούν κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα. Μάλιστα, σημείωσε ότι τα αγριογούρουνα είναι μεγάλη απειλή για όσους περπατούν με σκυλιά στο δρόμο, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν κυνηγηθεί σκυλιά με τους συνοδούς τους. Ακόμη, επικίνδυνο είναι και το να πλησιάσει κανείς αγριογούρουνο με μωρά, αφού τότε το ενήλικο γίνεται επιθετικό.

Ο κ. Θωμάκος χαρακτήρισε ανεύθυνους όλους όσοι ταΐζουν τα αγριογούρουνα και υπογράμμισε ότι είναι χορτοφάγα ζώα, που όσο δεν ψάχνουν για την τροφή τους, τόσο εξοικειώνονται με τη ζωή στην πόλη. Έτσι, ζήτησε από τους πολίτες να μην αφήνουν ανοιχτούς τους κάδους απορριμμάτων στους οποίους τα ζώα μπορούν να βρουν φαγητό. 

Κηφισιά | Αγριογούρουνο απείλησε μητέρα με το μωρό της!

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ