Ελλαδα

Τελωνείο Ευζώνων: Ελάχιστη κίνηση μετά το άνοιγμα

Πότε αναμένεται αύξηση - Τι δήλωσε ο διευθυντής Ιωάννης Καρακασίδης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τελωνείο - Έλεγχοι για κορωνοϊό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Τελωνείο - Έλεγχοι για κορωνοϊό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Μικρή κίνηση στο τελωνείο Ευζώνων μετά το άνοιγμα στο πλαίσιο της άρσης του lockdown, με περισσότερους ταξιδιώτες να αναμένονται τον Ιούνιο.

Υποτονική είναι προς το παρόν η κίνηση στο τελωνείο Ευζώνων. Ο διευθυντής του τελωνείου Ιωάννης Καρακασίδης μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι την ανακοίνωση ότι ανοίγει το τελωνείο Ευζώνων είχε κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσιάζοντας επίσης τα επόμενα βήματα στην άρση lockdown.

Μιλώντας για το τελωνείο Ευζώνων ο κ. Καρακασίδης εξήγησε ότι παρά την άρση των μέτρων που είχαν επιβληθεί το προηγούμενο διάστημα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, «η κατάσταση δεν έχει ακόμη εξομαλυνθεί πλήρως» σε ό,τι αφορά τους ταξιδιώτες που περνούν τα σύνορα.

Η είσοδος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Καρακασίδη επιτρέπεται μέχρι τις 23.00 το βράδυ, ενώ η έξοδος είναι ελεύθερη όλο το 24ωρο. «Για τους επαγγελματίες η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη, αλλά για τους ταξιδιώτες, αυτούς που θέλουν να επισκεφτούν τη χώρα μας έστω και για λίγες ημέρες ή και ώρες, έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας» επεσήμανε ο διευθυντής του τελωνείου Ευζώνων.

Εκτίμησε δε, ότι από τον Ιούνιο και μετά θα υπάρξει αύξηση της κίνησης στο τελωνείο Ευζώνων καθώς, όπως είπε, οι πολίτες των γειτονικών χωρών «ακόμη ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν στη χώρα μας, συγκεντρώνουν πληροφορίες για το πώς θα είναι η διαμονή τους στο τόπο που θα επισκεφθούν και σαφώς μαζεύουν το ποσό που απαιτείται για τη διεξαγωγή των τεστ για την Covid-19».

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο κ. Καρακασίδης, το κόστος για τη διεξαγωγή τεστ είναι ένας σημαντικός παράγοντας που «αποτρέπει τα αυθόρμητα ταξίδια στην Ελλάδα από μια τετραμελή οικογένεια των γειτονικών χωρών, οι οποίο έρχονταν στη χώρα μας για λίγες ώρες, για αναψυχή και ψώνια».

Τελωνείο Ευζώνων - Πώς γίνεται η είσοδος για τους ταξιδιώτες - Τι ισχύει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το μοριακό τεστ

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες από τη Βόρεια Μακεδονία και τις άλλες γειτονικές χώρες μπορούν να επισκέπτονται την Ελλάδα με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για όλους τους ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας. Αναλυτικά:

  • Συμπλήρωση του PLF,
  • πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση), ή
  • αρνητικό μοριακό PCR test έως και 72 ώρες πριν ή
  • πιστοποιητικό ανάρρωσης από τη νόσο Covid 19).

Ο κ. Καρακασίδης σημείωσε ακόμη ότι υποτονική παραμένει και η έξοδος πολιτών από την Ελλάδα στη Βόρεια Μακεδονία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ