Ελλαδα

ECDC - Κορωνοϊός: «Πράσινη» ξανά η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας

Σταθερά στην καλύτερη βαθμίδα αναφορικά με τα τεστ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάρτης ECDC
Χάρτης ECDC

Χάρτης ECDC - Κορωνοϊός: «Πράσινη» η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο «πράσινο» αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας (κάτω από το 4%), όπως προκύπτει από τους νέους εβδομαδιαίους χάρτες του ECDC, οι οποίοι δημοσιοποιούνται κάθε Πέμπτη. 

ecdc_1.jpg

Σύμφωνα με  τα στοιχεία, η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στην καλύτερη βαθμίδα με περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους καθώς πραγματοποιεί μαζικούς ελέγχους για την αναχαίτιση της πανδημίας. 

ecdc_2.jpg

Την ίδια ώρα, σε ό,τι αφορά τον σύνθετο δείκτη, η χώρα είναι στο «πορτοκαλί», με τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, καθώς και το μεγαλύτερο τμήμα της Πελοποννήσου, να είναι στο «κίτρινο». Ο σύνθετος δείκτης περιλαμβάνει τα κρούσματα των τελευταίων 14 ημερών, τον ρυθμό των τεστ και τη θετικότητα.

ecdc.jpg

Οι χάρτες του ECDC βασίζονται σε δεδομένα που δηλώνονται από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης (TESSy).

Την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ σε μήνυμά του στο Twitter, σημειώνει με αφορμή τη δημοσίευση των χαρτών πως «ανάμεσα στις χώρες με τον υψηλότερο αριθμό διενεργούμενων τεστ ανά 100.000 κατοίκους η χώρα μας για μια ακόμη εβδομάδα ενώ και o δείκτης θετικότητας εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω του 4% σύμφωνα με τους έγχρωμους επιδημιολογικους χάρτες του #ECDC».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ