Ελλαδα

Κεραμέως: Άμεσα η συζήτηση για το άνοιγμα όλων των φροντιστηρίων

Τι είπε η υπουργός για τις Πανελλήνιες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το άνοιγμα φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών και των κέντρων μελέτης θα συζητηθεί με την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων άμεσα, σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή για το άνοιγμα φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών και των κέντρων μελέτης για μαθητές μικρότερων βαθμίδων εκπαίδευσης, τα οποία και θα συζητηθούν με την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε πως «η κυβέρνηση προχωρά βήμα - βήμα στην άρση των περιορισμών ενώ το ένα self test ανά εβδομάδα, αντί για δύο στα σχολεία, τέθηκε στην επιτροπή των ειδικών».

Ως προς τις Πανελλαδικές εξετάσεις, υπογράμμισε πως «εάν ένας μαθητής αρρωστήσει, θα μπορέσει να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο και όταν γίνει η αντίστοιχη συζήτηση με τους ειδικούς, θα δοθεί αναλυτικό πρωτόκολλο».

Επιπρόσθετα, συμπλήρωσε πως «από φέτος οι μαθητές της Γ' Λυκείου θα μπορούν να υποβάλλουν μηχανογραφικό για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο μέσω των εξετάσεων είτε να υποβάλλουν ένα παράλληλο μηχανογραφικό για να εισαχθούν στην κατάρτιση, στα δημοσιά ΙΕΚ ενώ θα εφαρμοστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής για να αναβαθμιστεί το κύρος των πανεπιστημιακών σπουδών».

Αναλυτικά, όσον αφορά τα Πανεπιστήμια, η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως «στόχος της κυβέρνησης είναι ο εξορθολογισμός του ακαδημαϊκού χάρτη βάση κριτηρίων βιωσιμότητας σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης». Μάλιστα, υπό αυτό το πρίσμα, το Πανεπιστήμιο Πατρών κατέθεσε πλήρη και εμπεριστατωμένη πρόταση και έτσι τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα θα συγχωνευτούν με άλλα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ