- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Κώστας Μπακογιάννης εμβολιάστηκε με AstraZeneca
«Μην κάθεστε, μην το σκέφτεστε. Περάσαμε πολλά, σκληρά και αφύσικα. Το γοργόν και χάριν έχει»
Ο Κώστας Μπακογιάννης εμβολιάστηκε σήμερα με το εμβόλιο της AstraZeneca- H ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων
Την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca έκανε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Oπως αναφερει σε ανάρτηση του στα social media «Ήρθε επιτέλους και η δική μου σειρά και νιώθω ευγνώμων. AstraZeneca χωρίς δισταγμό. Μην κάθεστε, μην το σκέφτεστε. Περάσαμε πολλά, σκληρά και αφύσικα. Το γοργόν και χάριν έχει».
Τσιόδρας: O κορωνοϊός είναι εδώ και θα μείνει
Δημόσια επανεμφάνιση μετά από καιρό για τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος μίλησε στο διαδικτυακό 20ό Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων, λέγοντας ότι ο κορωνοϊός «είναι εδώ και θα μείνει».
Κατά τον επιφανή λοιμωξιολόγο:Είναι απαραίτητη η ποιοτική επιτήρηση με νέα εργαλεία
- Η ανοσία θα είναι και φυσική -εκτός από τα εμβόλια- και πιθανόν μακράς διαρκείας
- Το αμέσως επόμενο διάστημα θα μας απασχολήσουν η εξέλιξη του ιού, οι μεταλλάξεις
- Οι βασικές παράμετροι για το επόμενο διάστημα θα είναι ο εμβολιασμός μας μία φορά τον χρόνο (κάτι που ανέφερε και ο CEO της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά κατά την παρέμβασή του στο Φόρουμ των Δελφών)
- H αντιμετώπιση του ιού θα γίνει με έξυπνα μέτρα με ευρεία κοινωνική αποδοχή.
Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι «η αρχική επιδημία έγινε πανδημία σαν αποτέλεσμα τεράστιων ελλειμμάτων» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να είμαστε περισσότερο έτοιμοι στο μέλλον».
Παράλληλα, σημείωσε ότι σήμερα ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας είναι τα 39 έτη, δίνοντας το παράδειγμα της Αιτωλοακαρνανίας, με τις ηλικίες 20-39 και 45-49 να είναι πρώτες στη λίστα.
Τέλος, αναφορικά με τις μεταλλάξεις σημείωσε ότι αυξάνουν τη μεταδοτικότητα και την παθογονικότητα, μειώνουν την αποτελεσματικότητα των μέτρων δημόσιας υγείας ή ακόμη και την αξιοπιστία των διαθέσιμων τεστ, εμβολίων και φαρμάκων, ενώ σύντομα θα μας απασχολήσει και μια νέα μετάλλαξη, η οποία έχει εντοπιστεί, μεταξύ άλλων, σε Ελβετία, Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Οι συμμετέχοντες στα επεισόδια ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή
Πάσχει από το σπάνιο γενετικό σύνδρομο Allagille
Οι περισσότερες πτήσεις καθυστέρησαν
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας του «ΔΕΗ Xmas West Park»
Λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες
Τι προβλέπει η νομοθεσία για την ανανέωση των αδειών οδήγησης και ποιους αφορά
Αγρότες έχουν εισβάλει στoν αεροδιάδρομο
Ο άνθρωπος που γλίτωσε από το ναυάγιο του «Ηράκλειον» και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.