Ο Κώστας Μπακογιάννης εμβολιάστηκε με AstraZeneca
«Μην κάθεστε, μην το σκέφτεστε. Περάσαμε πολλά, σκληρά και αφύσικα. Το γοργόν και χάριν έχει»
Ο Κώστας Μπακογιάννης εμβολιάστηκε σήμερα με το εμβόλιο της AstraZeneca- H ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων
Την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca έκανε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Oπως αναφερει σε ανάρτηση του στα social media «Ήρθε επιτέλους και η δική μου σειρά και νιώθω ευγνώμων. AstraZeneca χωρίς δισταγμό. Μην κάθεστε, μην το σκέφτεστε. Περάσαμε πολλά, σκληρά και αφύσικα. Το γοργόν και χάριν έχει».
Τσιόδρας: O κορωνοϊός είναι εδώ και θα μείνει
Δημόσια επανεμφάνιση μετά από καιρό για τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος μίλησε στο διαδικτυακό 20ό Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων, λέγοντας ότι ο κορωνοϊός «είναι εδώ και θα μείνει».
Κατά τον επιφανή λοιμωξιολόγο:Είναι απαραίτητη η ποιοτική επιτήρηση με νέα εργαλεία
- Η ανοσία θα είναι και φυσική -εκτός από τα εμβόλια- και πιθανόν μακράς διαρκείας
- Το αμέσως επόμενο διάστημα θα μας απασχολήσουν η εξέλιξη του ιού, οι μεταλλάξεις
- Οι βασικές παράμετροι για το επόμενο διάστημα θα είναι ο εμβολιασμός μας μία φορά τον χρόνο (κάτι που ανέφερε και ο CEO της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά κατά την παρέμβασή του στο Φόρουμ των Δελφών)
- H αντιμετώπιση του ιού θα γίνει με έξυπνα μέτρα με ευρεία κοινωνική αποδοχή.
Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι «η αρχική επιδημία έγινε πανδημία σαν αποτέλεσμα τεράστιων ελλειμμάτων» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να είμαστε περισσότερο έτοιμοι στο μέλλον».
Παράλληλα, σημείωσε ότι σήμερα ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας είναι τα 39 έτη, δίνοντας το παράδειγμα της Αιτωλοακαρνανίας, με τις ηλικίες 20-39 και 45-49 να είναι πρώτες στη λίστα.
Τέλος, αναφορικά με τις μεταλλάξεις σημείωσε ότι αυξάνουν τη μεταδοτικότητα και την παθογονικότητα, μειώνουν την αποτελεσματικότητα των μέτρων δημόσιας υγείας ή ακόμη και την αξιοπιστία των διαθέσιμων τεστ, εμβολίων και φαρμάκων, ενώ σύντομα θα μας απασχολήσει και μια νέα μετάλλαξη, η οποία έχει εντοπιστεί, μεταξύ άλλων, σε Ελβετία, Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απειλή για την οικονομία συνολικά το θέμα της στέγης | Έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ: «Η στέγαση στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές»
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Το μεσημέρι η παράδοση του Λαβάρου στο Δημαρχείο - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Η έκθεση συγκεντρώνει έργα, εμπειρίες και αποτελέσματα από μια σειρά δράσεων
Αυξάνονται οι καταγγελίες για επιθέσεις σε γιατρούς και υγειονομικούς σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
Το βίντεο - αφιέρωμα της εταιρίας παραγωγής για την αείμνηστη ηθοποιό
Απολύτως ανακριβή χαρακτηρίζει η ΕΛΑΣ τα δημοσιεύματα για χειροπέδες σε καθηγητές εντός σχολείου
Τροχαίο στο 44,5ο χλμ προς Κόρινθο – Τραυματίστηκε οδηγός βαν, επί τόπου Τροχαία και Πυροσβεστική
Ένα χρόνο πριν η σπουδαία ηθοποιός είχε μιλήσει μέσα από το Γηροκομείο Αθηνών
Η ανακοίνωση της οικογένειας Ντε Γκρες
Η σπουδαία ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 92 ετών
Η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία της πνοή, όπως ανακοίνωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας
Η πρόγνωση Τσατραφύλλια για χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα και ισχυρούς βοριάδες
Ο γνωστός επιχειρηματίας έφυγε από τη ζωή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.