Ελλαδα

Άνοιγμα Τουρισμού: Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χάρης Θεοχάρης

Στη δημοσιότητα τα 5 βίντεο με τη διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ για το καλοκαίρι 2021

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ομπρέλες και πετσέτες σε παραλία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Στις 15 Μαΐου 2021 το άνοιγμα του Τουρισμού
Ομπρέλες και πετσέτες σε παραλία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Στις 15 Μαΐου 2021 το άνοιγμα του Τουρισμού © EUROKINISSI

Ο Χάρης Θεοχάρης από το Σούνιο ανακοίνωσε πώς θα γίνει το άνοιγμα Τουρισμού, ενώ δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα βίντεο από τη διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ.

Τις λεπτομέρειες για το άνοιγμα στον Τουρισμό στις 14 Μαΐου 2021 ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης, ενώ δημοσιεύτηκε και η φετινή διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ για το καλοκαίρι 2021.

Κεντρικό moto και στα 5 βίντεο προώθησης του ελληνικού Τουρισμού στο εξωτερικό είναι η φράση «All you want is Greece» (σ.σ. Ό,τι θέλεις είναι η Ελλάδα).

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 καταργούνται τα SMS στο 13033. Την ίδια ημέρα αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας και πηγαίνει στις 00.30 και τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα για τη μετακίνηση εκτός νομού. Η εστίαση θα μπορεί να λειτουργεί έως τις 00.15, χωρίς όμως μουσική, όπως ξεκαθάρισε στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο Άκης Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Στις 21 Μαΐου 2021 ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι και μια εβδομάδα μετά τα θέατρα με παραστάσεις σε ανοικτούς χώρους.

Οι ανακοινώσεις από τον Χάρη Θεοχάρη για το άνοιγμα Τουρισμού έγιναν σε εκδήλωση με τίτλο «Ανοίγουμε πανιά», που πραγματοιήθηκε στο Σούνιο. Ο κ. Θεοχάρης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη παροχής ποιοτικών υπηρεσιών στους τουρίστες, με την υγειονομική ασφάλεια να αποτελεί πάντα την πρώτη προτεραιότητα. Η εφετινή διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ παρουσιάστηκε από τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη.

Χάρης Θεοχάρης: «Να κρατήσουμε ζωντανό τον ελληνικό τουρισμό μέσα στην χειρότερη κρίση»

«Ανοίγουμε την ελληνική τουριστική βιομηχανία, επαναφέρουμε την Ελλάδα ως έναν τόπο ταυτόσημο με την φιλοξενία και την ασφάλεια» είπε ο υπουργός Τουρισμού με φόντο τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

«Τιμάμε τη διαχρονικότητα της Ελλάδας και ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες όλων. Ανοίξαμε με αυστηρές διαδικασίες και υποδεχτήκαμε τους επισκέπτες με ασφάλεια. Γι’ αυτό η χώρα μας βραβεύτηκε σαν πρωτοπόρος στο άνοιγμα του τουρισμού για το 2020» πρόσθεσε.

«Ο στόχος και το υπέρτατο καθήκον που είχαμε μπροστά μας πέρσι ήταν να κρατήσουμε ζωντανό τον ελληνικό τουρισμό μέσα στην χειρότερη κρίση που θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί» ανέφερε επίσης ο κ. Θεοχάρης, τονίζοντας πως η Ελλάδα προβάλλεται σαν υπόδειγμα διαχείρισης της πανδημίας, σε σχέση και με τον τουρισμό.

«Στην Ελλάδα έχουμε σχέδιο και ξέρουμε να το υλοποιούμε. Μεγάλο μας στοίχημα δεν είναι να αναδεικνύουμε μόνο τη φυσική ομορφιά της χώρας, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και όλα αυτά που μας κάνουν ξεχωριστούς» σημείωσε ακόμη πως η ασφάλεια είναι κεντρικός πυλώνας του τουρισμού για το 2021.

«Οι προτεραιότητες έχουν ανατραπεί στη ζωή όλων μας και αυτό επηρεάζει και τον τουρισμό. Ανοίγουμε πανιά με ασφάλεια. Οφείλουμε αυτή την προσπάθεια και την επιτυχία στους ανθρώπους του ελληνικού τουρισμού, σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα» συμπλήρωσε.

Άνοιγμα Τουρισμού - «All you want is Greece» - Η νέα καμπάνια του ΕΟΤ

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Δημήτρης Φραγκάκης παρουσιάζοντας τα βίντεο από τη φετινή διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ στο εξωτερικό.

«Πιστεύω ότι η χώρα μας είναι ολόκληρη εν δυνάμει τουριστικός προορισμός, όλο τον χρόνο» τόνισε. Και πρόσθεσε: «Φέτος ο ΕΟΤ υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα προβολής τα τελευταία 10 χρόνια, μια καμπάνια έξι μηνών».

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως το νέο portal του ελληνικού τουρισμού, visitgreece.gr, βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία και θα παρουσιαστεί επίσημα τις επόμενες ημέρες, ενώ στη συνέχεια προλόγισε τα 5 βίντεο της καμπάνιας του ΕΟΤ για την εφετινή τουριστική περίοδο.

GREECE - ALL YOU WANT IS AN UNFORGETTABLE SUMMER (30sec)

GREECE - ALL YOU WANT IS TO TASTE GREEK FLAVOURS (30sec)

Τουρισμός: Το πρωτόκολλο εισόδου Plf - Τι ισχύει

Παίρνοντας μετά εκ νέου τον λόγο ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο εισόδου στην Ελλάδα: το λεγόμενο PLF.

Ο επισκέπτης καλείται να το συμπληρώσει μια ημέρα πριν από την είσοδο στη χώρα. Πρόκειται για «το βασικό εργαλείο για να ελέγξουμε τις εισροές», όπως είπε ο κ. Θεοχάρης και εξήγησε ότι αυτό αφορά σε:

  • εμβολιασμένους για τον κορωνοϊό,
  • άτομα με αρνητικό μοριακό τεστ κορωνοϊού και
  • ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό.

Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση και ιχνηλάτηση, εφόσον χρειαστεί, των επισκεπτών στη χώρα, με βάση και την εμπειρία του περασμένου καλοκαιριού. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι έχει συσταθεί ένα πλέγμα «ξενοδοχείων απομόνωσης,» σε 35 σημεία της χώρας, με τον χάρτη να δημιουργείται με τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας. Ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων τα rapid test βοηθούν πολύ, καθώς το αποτέλεσμα βγαίνει πολύ πιο γρήγορα, κάτι που -όπως είπε- δεν το είχαμε πέρσι.

«Επικαιροποιήσαμε τα πρωτόκολλα για τα λεωφορεία, ξεναγήσεις, μουσεία, γιότινγκ, μαρίνες, ξενοδοχεία, για όλες τις δραστηριότητες του τουρισμού» ανέφερε ακόμη ο υπουργός, ενώ τόνισε πως πλέον υπάρχει η εμπειρία γιατρών που γνωρίζουν καλύτερα πως μεταδίδεται ο ιός.

GREECE - ALL YOU WANT IS…TO DIVE INTO CULTURE AND NATURE (30sec)

ALL YOU WANT IS GREECE (30sec)

«Γαλάζια Ελευθερία» - Το σχέδιο για «covid free» νησιά το καλοκαίρι 2021

Κλείνοντας, ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στην επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια, με αποκορύφωμα τη «Γαλάζια Ελευθερία», που αφορά τον εμβολιασμό στα νησιά. «Όλα μας τα νησιά θα είναι πλήρως "θωρακισμένα". Το 1/3 είναι ήδη ολοκληρωμένα και το τελευταίο μέρος των νησιών θα ολοκληρωθεί τέλος Ιουνίου» ξεκαθάρισε.

Το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι θερμό και έντονο, συνέχισε ο υπουργός αναφερόμενος σε μεγάλους tour operators που δεν σταματούν τις πτήσεις προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι υπάρχει μια αίσθηση ανυπομονησίας και προσμονής, εκ μέρους των ξένων παραγόντων για το πότε και πώς ανοίγει ο τουρισμός στην Ελλάδα.

«Η χώρα μας ήδη έχει ανάκαμψει γύρω στο 33% σε σχέση με το 2019, όταν η Ευρώπη είναι γύρω στο 20%. Άμεση χειροπιαστή απόδειξη του ενδιαφέροντος αποτελούν οι συμφωνίες διεύρυνσης της συνεργασίας μας με τους μεγάλους tour operators καθώς και η αύξηση πτήσεων με πιο συχνά και πυκνά δρομολόγια από περισσότερα αεροδρόμια της Βρετανίας και των ΗΠΑ» τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης από το Σούνιο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ