Ελλαδα

Εργασιακό: Δεν καταργούνται 8ωρο και πενθήμερο

Τι ισχύει για το τετραήμερο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κωστής Χατζηδάκης
Ο Κωστής Χατζηδάκης © Eurokinissi

Καμία απολύτως αλλαγή δεν υφίσταται το 8ωρο και το πενθήμερο εργασίας όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε όλες τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο για την προστασία της Εργασίας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν καταργούνται ούτε το 8ωρο, ούτε το πενθήμερο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως προβλέπεται στο πλαίσιο αυτής της ρύθμισης η δυνατότητα τετραήμερης εργασίας χωρίς μείωση αποδοχών, στο πλαίσιο της διευθέτησης. Επίσης προβλέπεται ότι είναι άκυρη η απόλυση εργαζομένου που αρνήθηκε να συμφωνήσει με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

«Η ρύθμιση θα μπορεί να εφαρμόζεται μετά από συμφωνία του εργοδότη με τις σωματειακές οργανώσεις ή με ατομική συμφωνία μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη», τόνισε ο υπουργός.

Εξήγησε ότι το διάλειμμα θα χορηγείται μετά από 4 ώρες εργασίας αντί για 6 ώρες που ήταν πριν, ξεκαθαρίζεται η διάρκεια του διαλείμματος που θα είναι 15-30 λεπτά για να αποφεύγονται οι εργοδοτικές καταχρήσεις ενώ θα απαγορεύεται η χορήγηση του συνεχόμενου διαλείμματος με την έναρξη ή τη λήξη της εργασίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ