Ελλαδα

Άνοιξε η 67η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς (εικόνες)

Η μεγαλύτερη του είδους της στην Ελλάδα - Όλα όσα έγιναν στα εγκαίνια

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
67η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς
67η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Πόλος έλξης οι «Κήποι του Κόσμου» στην 67η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, που άνοιξε τις πύλες της και περιμένει τους επισκέπτες.

Μήνυμα ανάπτυξης της Ανθοκομίας και της Κηποτεχνίας έστειλε η Κηφισιά. Οι «Κήποι του Κόσμου» -κήποι από 9 χώρες- που κοσμούν δύο στρέμματα του Άλσους Κηφισιάς σε συνδυασμό με τη πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων δημιούργησαν μια μαγευτική ατμόσφαιρα στα εγκαίνια.

Η 67η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς άνοιξε τις πύλες της. Η ιστορική έκθεση που ξεκίνησε το 1896 και αποτελεί τη μεγαλύτερη του είδους της στην Ελλάδα, φέτος πρωτοπορεί συνδυάζοντας την παράδοση με τη παγκόσμια κηποτεχνία ως προοίμιο μελλοντικής εφαρμογής σε χώρους πρασίνου.

Η τελετή εγκαινίων της 67ης Ανθοκομικής Έκθεσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Μαΐου, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτοκόλλα της αρμόδιας επιτροπής. Τη λιτή τελετή εγκαινίων ευλόγησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος, π. Χρίστος Κυριακόπουλος. Μεταφέρθηκαν, επίσης, οι ευχές του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου για τη συνέχιση  του ιστορικού θεσμού της Κηφισιάς.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος εγκαινίασε την έκθεση, τόνισε: «Η εφετινή Έκθεση έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Ανοίγει τις πύλες της, σηματοδοτώντας το τέλος της δύσκολης περιόδου που διανύουμε. Σαν τα λουλούδια που ανθίζουν, "ανθίζει" και η αισιοδοξία μας ότι θα νικήσουμε τον εχθρό με όπλο μας τους εμβολιασμούς».

 

Σπήλιος Λιβανός: Με φυτά που καλλιεργούνται στην Ελλάδα, οι αναπλάσεις πρασίνου

Αναφέρθηκε, επίσης, στη στήριξη του κλάδου της Ανθοκομίας, τονίζοντας: «Πιστεύουμε σε αυτόν τον κλάδο και τον στηρίζουμε».

Και διευκρίνισε: «Στην περίοδο της πανδημίας η κυβέρνησή μας ενίσχυσε με περίπου 9,5 εκατομμύρια τους παραγωγούς. Θέλω να εξάρω, όμως, και τον καθοριστικό ρόλο της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, που αποτελεί το  σημείο συνάντησης και συνέργειας όλων των δυνάμεων του κλάδου».

Οι «Κήποι του Κόσμου» στην 67η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς
Οι «Κήποι του Κόσμου» στην 67η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Όπως τόνισε, για τα επόμενα χρόνια, ένας επιπλέον στόχος είναι σε μεγάλα έργα δημιουργίας και ανασύστασης πρασίνου- και σε περιοχές της ευρύτερης περιοχής μας όπως το Τατόι και το Άλσος Συγγρού -να χρησιμοποιηθούν φυτά Ελληνικής Ανθοπαραγωγής.

Γιώργος Θωμάκος (δήμαρχος Κηφισιάς): Το μήνυμά του από την 67η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς 

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στην ομιλία του, ευχαρίστησε όσες και όσους εργάστηκαν σκληρά για την Ανθοκομική Έκθεση, και ιδιαίτερα εκείνους που επέτρεψαν να διεξαχθεί η Έκθεση.

«Νικάμε τον φόβο και τον αόρατο εχθρό. Με βαθιά ικανοποίηση συνεχίζουμε χωρίς διακοπή να υπηρετούμε  τον μεγάλο θεσμό της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, προσηλωμένοι στην παράδοση και την ιστορία της. Υπηρετούμε την ιδέα της Κηφισιάς για αειφόρα ανάπτυξη, προστασία του Περιβάλλοντος και υψηλή αισθητική. Ο Δήμος Κηφισιάς συμπαραστέκεται εμπράκτως στον κλάδο της Ανθοκομίας με την Έκθεση, η οποία συμβάλλει και ενισχύει την πρωτογενή παραγωγή που τόσο χρειάζεται η πατρίδα μας».

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος αναφέρθηκε επίσης και στην πρόσφατη φυσική καταστροφή με την ταυτόχρονη πτώση χιλιάδων δέντρων που έπληξε τον δήμο (σ.σ. κακοκαιρία «Μήδεια»).

Μάσκα και αποστάσεις: Τα εγκαίνια στην 67η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς έγιναν με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό
Μάσκα και αποστάσεις: Τα εγκαίνια στην 67η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς έγιναν με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό

«Έχουμε καθήκον να εργαστούμε για σύγχρονο και ασφαλές αστικό πράσινο. Με τους γεωπόνους μας και επιστημονικούς φορείς θα φθάσουμε στην ορθή αναπλήρωση των δέντρων που χάθηκαν  από την ανεπανάληπτη φυσική καταστροφή και στη σταδιακή υπογειοποίηση των ρευματοφόρων καλωδίων για την προστασία ανθρώπων και περιβάλλοντος» ξεκαθάρισε.

Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς και βουλευτές που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια, ζήτησε τη στήριξη τους για μεγάλα έργα υποδομής στα Βόρεια Προάστια όπως η επέκταση της γραμμής του ΗΣΑΠ κατά δύο σταθμούς βορειότερα (προς Νέα Ερυθραία) καθώς και στην επέκταση της γραμμής 4 του Μετρό προς την εθνική οδό στο ύψος του ΒΙΠΑ Κηφισιάς.

Γιώργος Παπαδόπουλος (πρόεδρος στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς): «Τολμούμε να ξεπεράσουμε τα ελληνικά σύνορα»

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς Γιώργος Παπαδόπουλος επεσήμανε: «Φέτος, τολμούμε να ξεπεράσουμε τα ελληνικά σύνορα και να κάνουμε γνωστή την Έκθεσή μας και στους οπαδούς της Ανθοκομίας και στο εξωτερικό. Εξειδικευμένοι Γεωπόνοι και Αρχιτέκτονες Τοπίου σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Ανθοκομίας στην Ελλάδα, και ειδικά τους σπουδαστές του ΕΠΑΣ Συγγρού - ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, σχεδίασαν και σας παρουσιάζουν τους Κήπους του Κόσμου που είναι και το ξεχωριστό σημείο αναφοράς της Ανθοκομικής Έκθεσης την παρούσα χρονιά.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, Γιώργος Παπαδόπουλος στα εγκαίνια της 67ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς
Ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, Γιώργος Παπαδόπουλος στα εγκαίνια της 67ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

» Σπάνια συλλεκτικά και αντιπροσωπευτικά φυτά 9 διαφορετικών χωρών του πλανήτη μας, σας περιμένουν στην είσοδο του Άλσους να τα γνωρίσετε και να θαυμάσετε. Οι κήποι των εννέα χωρών με παράδοση στην Ανθοκομία και Κηποτεχνική βρίσκονται ανάμεσά μας και ταυτόχρονα οι συνάνθρωποί μας από την Ελλάδα, την Αγγλία, την Γαλλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Βραζιλία, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και το Μεξικό, συνυπάρχουν μαζί μας αυτές τις ημέρες, δίνοντας το παρόν νοερά σε μια ανοιξιάτικη και παγκόσμια ενωμένη Ανθοσύνθεση».

«Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς μας που είναι πολλοί, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που εξακολουθούμε ως χώρα να διανύουμε» κατέληξε.

67η Ανθοκομική ΄Έκθεση Κηφισιάς: Το "παρασκήνιο" στη φετινή διοργάνωση

67η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς: Τα πυροτεχνήματα και η Φιλαρμονική - Ποιοι πήγαν στα εγκαίνια

Αμέσως μετά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Σπήλιος Λιβανός, συνοδευμένος από τον δήμαρχο Κηφισιάς Γ. Θωμάκο και τον πρόεδρο Γ. Παπαδόπουλο, έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων.

Η εκδήλωση των εγκαινίων άνοιξε με μουσική από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς. Επιτυχημένη έκπληξη  που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού αποτέλεσε το ρεσιτάλ με το Κουαρτέτο εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και Σολίστ πιάνου την  Ευγενία Παπαδήμα (Ρεπερτόριο: Bach piano concerto Fa minore και 2 πρελούδια Rachmaninoff Opus 16 No3 και 4).

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου. Η εκδήλωση έκλεισε με τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό και την ξενάγηση των επισήμων στους Κήπους του Κόσμου.

Γ. Παπαευθυμίου, σύζυγος του δημάρχου Κηφισιάς, Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας, Γιώργος Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, δήμαρχος Κηφισιάς, Σπήλιος Λιβανός, υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Θ. Ρουσόπουλος
Γ. Παπαευθυμίου, σύζυγος του δημάρχου Κηφισιάς, Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας, Γιώργος Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, δήμαρχος Κηφισιάς, Σπήλιος Λιβανός, υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Θ. Ρουσόπουλος

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν επίσης ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης  η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, οι βουλευτές Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Γιώργος Κουμουτσάκος, Δημήτρης Καιρίδης, Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης, και Αναστασία- Αικατερίνη Αλεξοπούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος του ΙΓΕ Διονύσης Κυριακόπουλος και της ΣΤΑΣΥ Χάρης Δαμάσκος, επικεφαλής  Δημοτικών Παρατάξεων, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί σύμβουλοι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ