Ελλαδα

#40ΕλλάδαΕΕ​ | Τι είναι πραγματικά η ΕΕ; 6 ευρωβουλευτές απαντούν

Ο αγώνας για τις ευρωπαϊκές αξίες και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο © EPA/OLIVIER HOSLET

Παπαδημούλης, Κόκκαλης, Ασημακοπούλου, Ανδρουλάκης, Βόζεμπεργκ και Μεϊμαράκης μιλούν για το τι πραγματικά είναι η ΕΕ στο βίντεο «#40ΕλλάδαΕΕ -Πιο δυνατοί μαζί».

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα δημιούργησε σειρά βίντεο με μαρτυρίες Ελλήνων ευρωβουλευτών και τίτλο «#40ΕλλάδαΕΕ - Πιο δυνατοί μαζί».

Σε αυτή τη σειρά βίντεο είχε μιλήσει στο παρελθόν και ο Αλέξης Γεωργούλης.

Στο έβδομο επεισόδιο που δημοσιεύτηκε εκτάκτως ανήμερα της  9ης Μαΐου, Ημέρας της Ευρώπης, οι ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, Πέτρος Κόκκαλης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Νίκος Ανδρουλάκης, Ελισάβετ Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη και Βαγγέλης Μεϊμαράκης συζητούν για το τι πραγματικά σημαίνει για τη χώρα η ένταξη της στην ΕΕ, για τον αγώνα για τις ευρωπαϊκές αξίες και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Επίσης, αναφέρονται στην πιο παραγωγική αξιοποίηση χρημάτων αλλά και στις προκλήσεις που επιφυλάσσει το μέλλον όσον αφορά σημαντικά ζητήματα όπως η μετανάστευση, η κοινωνική πρόνοια και η προστασία στην ψηφιακή εποχή.

#40ΕλλάδαΕΕ | Τι είναι πραγματικά η Ένωση;

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ