AstraZeneca: Eίναι εξασφαλισμένη και η 2η δόση για την Ελλάδα
Παρά τη διακοπή της συνεργασίας με την Κομισιόν
Δεν ανανεώθηκε η παραγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα εμβόλια της AstraZeneca - Εξασφαλισμένη η 2η δόση για την Ελλάδα
Η Ιωάννα Παυλοπούλου, μέλος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού, αναφέρθηκε στη διακοπή της συνεργασίας ανάμεσα στην Κομισιόν και την AstraZeneca, μιλώντας σήμερα δευτέρα 10/5 στο OPEN: Η κ. Παυλοπούλου δήλωσε: «Δεν πρέπει να ανησυχούν οι συμπολίτες μας για την εξασφάλιση της δεύτερης δόσης, την έχουμε εξασφαλίσει. Η διακοπή της συνεργασίας έχει να κάνει με το ότι δεν τηρήθηκαν κάποιες συμφωνίες αλλά και ότι η Κομισιόν έκανε μια μεγάλη συμφωνία με την Pfizer.
Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως είναι εξασφαλισμένες οι δόσεις για την Ελλάδα. Επαναλαμβάνοντας πως «το καλύτερο εμβόλιο είναι το συντομότερο», υπογράμμισε πως δεν πρέπει να στοχοποιούνται τα εμβόλια, επισημαίνοντας πως η έγκρισή του – όπως και όλων των υπολοίπων που έχουν αδειοδοτηθεί στην Ε.Ε.- έγινε κατόπιν μελέτης και έρευνας.
Ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε πως έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca περίπου 55 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, ενώ η Αγγλία έχει ήδη βγει από τη μεγάλη πίεση λόγω του συγκεκριμένου εμβολίου. Αναφερόμενος στις πιθανές παρενέργειες, υπογράμμισε πως είναι απειροελάχιστες, φέροντας ως παράδειγμα πως πιθανότητα να πάθει θρόμβωση έχει και μία γυναίκα που παίρνει αντισυλληπτικά ή ένας καπνιστής.
Δεν ανανεώθηκε η παραγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού
Αυτό δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν χθες, Κυριακή 9/5. Πράγματι, η Κομισιόν τον προηγούμενο μήνα ενεργοποίησε νομικές ενέργειες κατά της AstraZeneca για τη μη τήρηση του συμβολαίου της, αναφορικά με την παράδοση των εμβολίων της κατά της Covid-19, αλλά και για την απουσία ενός «αξιόπιστου» σχεδίου από την εταιρία για τη διασφάλιση της εμπρόθεσμης παράδοσης των εμβολίων. Αξίζει να τονιστεί ότι το «πάγωμα» της ΕΕ στα εμβόλια της AstraZeneca οφείλεται στη μη τήρηση των όρων παράδοσης και δεν σημαίνει πως το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν είναι καλό.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Η έκθεση συγκεντρώνει έργα, εμπειρίες και αποτελέσματα από μια σειρά δράσεων
Αυξάνονται οι καταγγελίες για επιθέσεις σε γιατρούς και υγειονομικούς σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
Το βίντεο - αφιέρωμα της εταιρίας παραγωγής για την αείμνηστη ηθοποιό
Απολύτως ανακριβή χαρακτηρίζει η ΕΛΑΣ τα δημοσιεύματα για χειροπέδες σε καθηγητές εντός σχολείου
Τροχαίο στο 44,5ο χλμ προς Κόρινθο – Τραυματίστηκε οδηγός βαν, επί τόπου Τροχαία και Πυροσβεστική
Ένα χρόνο πριν η σπουδαία ηθοποιός είχε μιλήσει μέσα από το Γηροκομείο Αθηνών
Η ανακοίνωση της οικογένειας Ντε Γκρες
Η σπουδαία ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 92 ετών
Η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία της πνοή, όπως ανακοίνωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας
Η πρόγνωση Τσατραφύλλια για χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα και ισχυρούς βοριάδες
Ο γνωστός επιχειρηματίας έφυγε από τη ζωή
Σκληρή δήλωση Αλειφτήρα κατά Ανεστίδη, ενόψει της συνάντησης των αγροτών με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου
Όλες οι αργίες για το 2026
Η 24χρονη πέρασε στο αντίθετο ρεύμα στη Μάρκου Μπότσαρη και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές
Από το βράδυ ξεκινά η μεταβολή του καιρού
Δύο χρόνια διοίκησης Αγγελούδη χωρίς μεταρρυθμίσεις, με αυξήσεις τελών και χαμηλές επιδόσεις ανακύκλωσης, για την παράταξη «Θεσσαλονίκη για Όλους»
Αναφέρθηκε στο πολιτικό κίνημα που οργανώνεται, τις τύψεις και τις μετακινήσεις της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.