Ελλαδα

Podcast Μυθικά Πρόσωπα - Γιώργος Παυριανός | Η τελευταία συνέντευξη του Ευγένιου Σπαθάρη

O Γιώργος Παυριανός θυμάται τη συνεργασία του με τον μάγο του Θεάτρου Σκιών

4831-35211.jpg
Γιώργος Παυριανός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Γιώργος Παυριανός στο Podcast «Μυθικά Πρόσωπα» γυρίζει πίσω τον χρόνο και θυμάται συναντήσεις και συνομιλίες με τα πρόσωπα που έφτιαξαν τον μύθο της σύγχρονης Ελλάδας. Ιστορίες με χιούμορ, νοσταλγία και συγκίνηση, για τον Μάνο Χατζιδάκι, τη Μελίνα Μερκούρη, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Αγιο Παϊσιο, την Σωτηρία Μπέλλου, τον Γιάννη Τσαρούχη, τη Ρίτα Σακελλαρίου, τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Κώστα Ταχτσή, τον Ευγένιο Σπαθάρη, τη Σαπφώ Νοταρά, την Ελλη Λαμπέτη και πολλούς άλλους.

Όμως στα «Μυθικά Πρόσωπα» ο Γιώργος Παυριανός δεν αφηγείται απλώς μια ιστορία. Με μουσικές, ήχους από την φύση και την πόλη, με σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα, θα προσπαθήσει να αναπαραστήσει τον χώρο και τον χρόνο που εκτυλίσσεται.

Τα «Μυθικά Πρόσωπα» είναι στην ουσία μια αναδρομή στο παρελθόν και μια γνωριμία με πρόσωπα που όλοι θα θέλαμε να συναντήσουμε.

Σε αυτό το επεισόδιο ο Γιώργος Παυριανός θυμάται τη συνεργασία του με τον μάγο του Θεάτρου Σκιών, τον Ευγένιο Σπαθάρη και παρουσιάζει την τελευταία του συνέντευξη που του έδωσε, λίγες μέρες πριν τον θάνατό του στις 9 Μαίου του 2009.


Διαβάστε ένα παλιότερο άρθρο του Γιώργου Παυριανού για τον Ευγένιο Σπαθάρη, τον μεγαλύτερο Έλληνα

Δείτε το εξώφυλλο που έχει κάνει ο Ευγένιος Σπαθάρης στην Athens Voice για τις εκλογές του 2004 εδώ

Ο Ευγένιος Σπαθάρης δίνει συνέντευξη στον Γιώργο Παυριανό


 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ