Ελλαδα

Ισραηλινό φάρμακο: Σήμερα ξεκινά η κλινική μελέτη

Σε «Σωτηρία» και «Αττικόν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αττικόν: Ασυμπτωματική φορέας κορωνοϊού γέννησε αγοράκι
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Στη φάση της κλινικής μελέτης αναμένεται να μπει από σήμερα, Τετάρτη 5 Μαΐου το ισραηλινό φάρμακο κατά του κορωνοϊού στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Αττικόν».

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν οι κλινικές μελέτες του ισραηλινού φαρμάκου κατά του κορωνοϊού στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Αττικόν», για το οποίο μίλησε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής, Μίνα Γκάγκα.

«Θέλουμε να δούμε πόσο πιο γρήγορα γίνονται καλά όσοι το λαμβάνουν, πόσο λιγότερο οδηγούνται σε διασωλήνωση» σημείωσε. Υπενθυμίζεται πως συνολικά 90 ασθενείς από 18 έως 80 ετών με ήπια ή μέτρια συμπτώματα κορωνοϊού θα δοκιμάσουν δύο διαφορετικές δόσεις του συγκεκριμένου φαρμάκου.

«Πρέπει να δοκιμαστεί πόσο ασφαλές και αποδοτικό είναι. Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε ένα φάρμακο έναντι της φλεγμονής» υποστήριξε επίσης η κα Γκάγκα.

Να θυμίσουμε πως πριν από έξι ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Ισραηλινό καθηγητή Ιατρικής Ναντίρ Αρμπέρ, υπεύθυνο για τη νέα θεραπεία για τον κορωνοϊό που αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ.

Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι «η Ελλάδα συμμετέχει με ενθουσιασμό στην νέα μελέτη», την οποία χαρακτήρισε «πολλά υποσχόμενη μέθοδο».

«Αξιοποιεί μια νέα μέθοδο μεταφοράς ενός νέου φαρμάκου, που βασίζεται στα εξωσώματα, νανοσωματίδια που συμμετέχουν στις διακυτταρικές διεργασίες. Προχωρούμε στη διεξαγωγή κλινικής μελέτης δεύτερης φάσης, εδώ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της οποίας θα αξιολογήσουμε παραμέτρους όπως η ασφάλεια, η δοσολογία και η αποτελεσματικότητα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ