Ελλαδα

Μένιος Φουρθιώτης: Πώς έφτασε η αστυνομία στη σύλληψή του

To τηλεφώνημα του αγνώστου που έδωσε στοιχεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μένιος Φουρθιώτης μετά την αποχώρησή του από την εισαγγελία
Ο Μένιος Φουρθιώτης μετά την αποχώρησή του από την εισαγγελία © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Μένιος Φουρθιώτης: Το τηλεφώνημα που έγινε στην ΕΛ.ΑΣ. και πώς οι συνομιλίες και το στίγμα των κινητών οδήγησαν στη σύλληψή του.

Ένα τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα υπήρξε εκείνο που έδωσε στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του Μένιου Φουρθιώτη και ακόμη δύο ατόμων.

Σύμφωνα με το Mega, λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ, στις  21.4.2021 φέρεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας, ότι άγνωστος τηλεφώνησε στην αστυνομία. Ο άνδρας φέρεται να κατονόμασε τους δύο εκ των συγκατηγορουμένων του Μένιου Φουρθιώτη ως τους δράστες των επιθέσεων στο σπίτι του παρουσιαστή. Ο άγνωστος μάρτυρας μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, προφανώς για να ενισχύσει την αξιοπιστία των λεγομένων του έδωσε στους αστυνομικούς και τρεις αριθμούς κινητών τηλεφώνων.

Εκτός από το τηλεφώνημα στη δικογραφία υπάρχουν και άλλα στοιχεία, τα οποία μένει να αξιολογηθούν από τον ανακριτή ενώπιον του οποίου οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν υπερασπιζόμενοι εαυτούς για όσα τους έφεραν αντιμέτωπους με τις δικαστικές αρχές. Από την εργαστηριακή εξέταση ενός σάκου, ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς, προέκυψε γενετικός τύπος, ο οποίος φέρεται να ταυτίζεται με εκείνον ενός εκ των κατηγορουμένων, ενώ εντοπίστηκε και γενετικό στοιχείο και άλλων ατόμων.

Από τον έλεγχο των τηλεφωνικών επικοινωνιών, καταγράφεται στο διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ ότι περί την 01:55  της 16η Απριλίου περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών ο Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μήνυμα σε έναν εκ των συγκατηγορουμένων του και επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του. Στο μήνυμα του 01:55 αναφέρεται: «εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών από την αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού ο παρουσιαστής φέρεται «να είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα»  (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία».

 

 

 

Μένιος Φουρθιώτης: Απολογείται το Μεγάλο Σάββατο

Στις 09:30 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου αναμένεται να απολογηθεί ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και οι άλλοι συλληφθέντες. 

Μετά την παρουσία στον εισαγγελέα, τα τέσσερα πρόσωπα έλαβαν προθεσμία για μελετήσουν τη δικογραφία και να προετοιμάσουν την απολογία τους. Ο Μένιος Φουρθιώτης και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δύο κακουργήματα.

Συγκεκριμένα, ο Μένιος Φουρθιώτης αντιμετωπίζει κατηγορίες για δύο κακουργήματα: Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στη διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία, ενώ ακόμη και ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία

Σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη απαγγέλθηκαν και κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος:

  • Σύσταση συμμορίας
  • Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία
  • Ηθική αυτουργία στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας
  • Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά
  • Απόπειρα εκβίασης
  • Ψευδής καταγγελία
  • Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος

Σχετικά με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους, ασκήθηκε δίωξη κατά περίσταση για:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη
  • Σύσταση συμμορίας
  • Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού
  • Οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση
  • Προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας
  • Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς
  • Παράνομη οπλοκατοχή
  • Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ