Ελλαδα

Κορωνοϊός - Νυχτερινή διασκέδαση: Τι απάντησε ο Σταμπουλίδης

Τι είπε για λιανεμπόριο και εστίαση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νυχτερινή διασκέδαση (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Δεν μπορεί να γίνει ακόμα συζήτηση για άνοιγμα, ξεκαθάρισε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης
Νυχτερινή διασκέδαση (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Δεν μπορεί να γίνει ακόμα συζήτηση για άνοιγμα, ξεκαθάρισε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης © Pixabay

Τον Ιούνιο το πλήρες άνοιγμα της οικονομίας, ωστόσο οποιαδήποτε συζήτηση για τη νυχτερινή διασκέδαση δεν μπορεί να γίνει ακόμα, σύμφωνα με τον Σταμπουλίδη.

Για το λιανεμπόριο, την εστίαση και τη νυχτερινή διασκέδαση μίλησε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Σε συνέντευξή του στο Liberal ο κ. Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε: «Βρισκόμαστε στην πιο σημαντική στιγμή για την πορεία εξόδου από την πανδημία».

Και εξήγησε: «Ο Μάιος είναι ο πλέον κομβικός μήνας και θεωρούμε ότι σε μερικές εβδομάδες θα έχει δημιουργηθεί ο κατάλληλος υγειονομικός χώρος, προκειμένου από τον Ιούνιο να ανοίξει πλήρως η οικονομία, δηλαδή να αρθούν και οι τελευταίοι περιορισμοί». Ο γενικός γραμματέας σχολίασε ότι οι αποφάσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου -και από τη Δευτέρα του Πάσχα, της εστίασης- ελήφθησαν με στόχο να αποφευχθούν νέοι περιορισμοί.

Όπως είπε, τα πρώτα αποτελέσματα από τη λειτουργία του λιανεμπορίου είναι θετικά, ενώ ερωτηθείς για τη νυχτερινή διασκέδαση τονίζει ότι προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει αυτή η συζήτηση.

Υπενθυμίζεται ότι στη live ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα μέτρα για Επιτάφιο, Ανάσταση & γιορτινό τραπέζι, ενώ έγινε γνωστό και το πότε ανοίγουν και τις καθημερινές οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε ότι ήδη τα πρώτα αποτελέσματα από τη λειτουργία του λιανεμπορίου είναι θετικά ως προς την επίδραση του ανοίγματος αυτού στους επιδημιολογικούς δείκτες. Ακόμη πιο ενθαρρυντικό, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η τήρηση των μέτρων από τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

«Με αυτά τα δεδομένα επικρατεί η θετική σκέψη για την επόμενη περίοδο και θέλουμε να αποφύγουμε ξανά νέους περιορισμούς στις οικονομικές δραστηριότητες» σημείωσε ο κ. Σταμπουλίδης.

Λιανεμπόριο - Τι λένε οι πολίτες για click away και click inside

Σε ερώτηση σχετικά με το αν αυξήθηκε ο τζίρος με click away και click inside, ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι «μόλις χθες, σε μία έρευνα της κοινής γνώμης για το πώς χαρακτηρίζουν τα εργαλεία click away και click inside, καταγράφηκε μια θετική άποψη που αγγίζει το 50% των ερωτηθέντων, όταν στην αρχή της εφαρμογής των διαδικασιών, το ποσοστό στην ίδια ερώτηση κυμαίνονταν κάτω του 20%».

Και διευκρίνισε: «Αυτό, λοιπόν, αποτυπώθηκε και στα δημόσια έσοδα, όσες φορές λειτούργησε η αγορά. Νομίζω όμως, ότι όσο κερδίζουμε υγειονομικό χώρο, τόσο θα οδηγούμαστε σε πρότερες της κρίσης πρακτικές, σίγουρα όμως με μέτρα υγειονομικής προστασίας».

«Όσο διευρύνεται το τείχος ανοσίας και διασφαλίζεται η Δημόσια Υγεία, τόσο θα επανερχόμαστε σε πλήρη λειτουργία των οικονομικών δραστηριοτήτων» κατέληξε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ