Ελλαδα

Μεγάλη Πέμπτη - Καιρός: Aσθενείς βροχές & αφρικανική σκόνη

Σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ
ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ © Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης, νεφώσεις, ασθενείς τοπικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας τη Μ. Πέμπτη, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία που θα επικρατήσει στην Ανατολική Μεσόγειο κατά τις επόμενες ημέρες, θα επηρεάσει τον καιρό στη χώρα και θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση νοτιοδυτικών ανέμων στη μέση τροπόσφαιρα και νότιων ανέμων κοντά στο έδαφος.

Η συγκεκριμένη κίνηση των ατμοσφαιρικών αερίων μαζών θα συνοδευτεί από σημαντική μεταφορά ατμοσφαιρικής σκόνης από την Αφρική προς τη χώρα μας, η οποία θα διατηρηθεί καθ' όλο το υπόλοιπο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Meteo.gr: Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ο καιρός τη Μεγάλη Πέμπτη

Αύριο. Μεγάλη Πέμπτη, αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πυκνότερες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα νότια ηπειρωτικά, καθώς επίσης άνοδος της θερμοκρασίας και ασθενείς άνεμοι.

Πιο αναλυτικά ο καιρόςτη Μεγάλη Πέμπτη: αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις, ενώ ασθενείς βροχοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα θα σημειωθούν από το απόγευμα στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στα ορεινά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και στη Θράκη θα κυμανθεί από 9 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 11 έως 30, στην Ήπειρο από 11 έως 27, στη Στερεά Ελλάδα από 11 έως 29, στην Πελοπόννησο από 14 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 25, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 28, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 17 έως 30, ενώ στην Κρήτη από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Πιθανότητα ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα υπάρχει από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα γίνουν νότιοι έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Πάσχα 2021- Καιρός: Ανάσταση με θερμοκρασίες καλοκαιριού

Ο καιρός την Ανάσταση και το Πάσχα θα θυμίζει καλοκαίρι. Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, πολύ θερμές αέριες μάζες αναμένεται να ξεχυθούν από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, επηρεάζοντας και τη χώρα μας, με αποτέλεσμα την εκτόξευση του υδραργύρου σε άκρως καλοκαιρινές θερμοκρασιακές τιμές.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο γνωστός μετεωρολόγος, από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 32 έως 34 βαθμούς σε πολλές περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

Δεν θα απουσιάζουν, πάντως, οι αραιές συννεφιές.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε στο Facebook:

 

ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΙΡΟ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ Πολύ θερμές αέριες μάζες αναμένεται να ξεχυθούν από τις ακτές της βόρειας...

Δημοσιεύτηκε από Klearhos Marousakis στις Τρίτη, 27 Απριλίου 2021

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ