Ελλαδα

Reuters για Χάλκη: «O covid-free παράδεισος περιμένει Τουρίστες»

«Ο Τουρισμός είναι το οξυγόνο μας»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Χάλκη: Το αφιέρωμα του Reuters για το μικρό νησί που αναμένει το άνοιγμα του Τουρισμού - Οι κάτοικοί του έχουν εμβολιαστεί.

Ταξίδι στην πανέμορφη Χάλκη πραγματοποίησε το Reuters και σε νέο του άρθρο μιλά για τον ελληνικό covid-free προορισμό των 250 κατοίκων, που αναμένει για να υποδεχθεί τους πρώτους Τουρίστες. 

 Με τίτλο «Ο ελληνικός COVID-free απομονωμένος παράδεισος περιμένει τους τουρίστες να επιστρέψουν», το Reuters καταγράφει τη ζωή στο νησί, τις ανησυχίες των κατοίκων για τον κορωνοϊό, αλλά και τις προσδοκίες για το φετινό, διαφορετικό καλοκαίρι. 

«Οι κάτοικοι σε πολλά μακρινά νησιά διάσπαρτα στο Αιγαίο Πέλαγος, όπου οι πληθυσμοί είναι ηλικιωμένοι και οι γιατροί σπανίζουν, εμβολιάστηκαν, καθώς η Ελλάδα ξεκινά εμβολιασμούς σε νησιά με λιγότερους από 10.000 κατοίκους πριν από την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου στις 15 Μαΐου», αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters. Άλλωστε, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, «δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα κορωνοϊού στη Χάλκη, ένα μικρό νησί όπου ο μόνος ήχος που έσπαγε το ήσυχο πρωί του Απριλίου ήταν το λάλημα ενός κόκορα». 

«Όλα τα μικρά νησιά περιμένουν τουρίστες», λέει ο 62χρονος ψαράς, Αλέκος Σφυρίου ετοιμάζοντας το παραγάδι του και προσθέτει: «θα φάνε το ψάρι που θα πιάσω». Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δηλώνει ότι «η Ελλάδα σκέφτεται μακριά εμβολιάζοντας τα μικρά νησιά πρώτα, για να κάνει αυτά τα απομονωμένους παραδείσους ασφαλής». 

Ο δήμαρχος, Άγγελος Φραγκάκης, δηλώνει στο πρακτορείο ότι μια τουριστική περίοδος έξι έως οκτώ μηνών βοηθά τη Χάλκη να περάσει τον σκληρό χειμώνα. «Ουσιαστικά, είναι το οξυγόνο μας», λέει. 

Ο Γιώργος Φραγκάκης, συνταξιούχος ναυτικός και πατέρας του δημάρχου Χάλκης, είπε ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί μια τόσο δύσκολη περίοδο στα 74 του χρόνια. «Είμαστε κολλημένοι στο σπίτι ... Δεν μπορούσαμε καν να δούμε τα παιδιά, γιατί δεν είχαμε εμβολιαστεί», είπε, αναφερόμενος στις εγγονές του που πήρε για μια βόλτα. «Τώρα αισθανόμαστε σχετικά ασφαλείς. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα διαρκέσει...»

Όσο για τον εμβολιασμό των κατοίκων, ο γιατρός του Κέντρου Υγείας δηλώνει ότι «στην αρχή υπήρχε δισταγμός». Πριν από περίπου ένα μήνα, στρατιωτική μονάδα μπήκε για να βοηθήσει στο έργο εμβολιασμού. Οι ηλικιωμένοι κάτοικοι οδηγούνταν με ένα γκολφ-καρτ στους απότομους και στενούς πλακόστρωτους δρόμους που οδηγούσαν στο κέντρο υγείας. Όπως λέει, οι κάτοικοι το συζήτησαν μεταξύ τους και έλαβαν την απόφαση να πάνε να εμβολιαστούν. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ