- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Στο πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές για την επιστρεπτέα προκαταβολή 7 αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε για την καταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής 7.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «σε σχέση με τη νέα επιστρεπτέα προκαταβολή 7, η προσδοκία μας είναι να ξεκινήσουν τέλος Απριλίου οι καταβολές. Εκτιμάμε επίσης, ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχει ανοίξει και το πρόγραμμα της επιδότησης παγίων δαπανών».
Πότε λήγει η προθεσμία των αιτήσεων
Με βάση τη σχετική απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, η διαδικασία αυτή αφορά στους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2021.
Μάλιστα, οι επιχειρήσεις έχουν προθεσμία έως την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Απριλίου, προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
Οι επιχειρήσεις που μπορούν να υποβάλουν αίτηση και οι εξαιρέσεις
- Oι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), οι Οργανισμοί Λιμένων και οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ που δραστηριοποιούνται στους κλάδους "Υπηρεσίες χιονοδρομικού κέντρου" (ΚΑΔ 93.29.19.07) και "Υπηρεσίες θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών" (ΚΑΔ 96.04.10.04).
- Oι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, καθώς και μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ, οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και λειτουργούν νομίμως, ανεξαρτήτως Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ).
- Επιχειρήσεις που απασχολούσαν περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Μαρτίου 2021.
- Επιχειρήσεις που είναι σε αδράνεια από την 1η Ιανουαρίου του 2020 και μετά, όπως αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που τηρούνται στο φορολογικό Μητρώο της ΑΑΔΕ ή από την υποβολή μηδενικών δηλώσεων ΦΠΑ καθ' όλη την περίοδο αυτή.
- Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ) που αποτελούν αμιγώς δημοτικές, διαδημοτικές, διακοινοτικές, διανομαρχιακές, κοινοτικές και νομαρχιακές επιχειρήσεις, δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις, δημοτικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, ενώσεις προσώπων διαχείρισης κτιρίων, επιτροπές εράνων, ευρωπαϊκοί όμιλοι οικονομικού σκοπού, κοινοπραξίες, διεθνείς οργανισμοί και πολιτικά κόμματα.
- Επιχειρήσεις που δεν είναι υπόχρεες σε τήρηση και έκδοση λογιστικών αρχείων.
- Επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών μετά την 1η Φεβρουαρίου 2021.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις περιοχές όπου αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων θα εφαρμοστεί τηλεκαπίδευση
Καταστροφές στο οδικό δίκτυο, πλημμυρισμένες περιοχές και εκκενώσεις χωριών
Συνεχίζονται οι θυελλώδεις άνεμοι
Ένας νεκρός, παρασύρθηκε από χείμαρρο - Πότε σταματούν οι βροχές
Οι απίστευτες εικόνες που κατέγραψε η κάμερα
Νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος
Τα μανιασμένα κύματα δεν σταματούσαν να χτυπούν στα βράχια
Το χρονικό της υπόθεσης
Ήταν μία από τις πρώτες αρκούδες στο κέντρο προστασίας
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
Άσπρη ημέρα είδαν κάτοικοι και επισκέπτες
Μπροστά ή πίσω οι δείκτες;
«Επαθα μίνι εγκεφαλικό όταν έκανα απεργία πείνας» είπε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο
Τι ισχύει για τον Αργοσαρωνικό
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας
Το χρονικό της υπόθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.