Κ. Χατζηδάκης: «Επανάσταση η ψηφιακή κάρτα εργασίας»
«Το κινητό τηλέφωνο του εργαζόμενου θα είναι συνδεδεμένο με το υπουργείο και έτσι δεν θα μπορεί να του κλέψει κανείς τις ώρες εργασίας»
Τι είπε ο Κωστής Χατζηδάκης για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και συγκεκριμένα για την ψηφιακή κάρτα και τις υπερωρίες
Μετά το Πάσχα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα εργασιακά σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης σ
Ο υπουργός Εργασίας τόνισε, σε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ότι οι αλλαγές προσαρμόζουν την αγορά εργασίας σε όσα ήδη συμβαίνουν στην Ευρώπη αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.
«Επανάσταση» χαρακτήρισε ο κ. Χατζηδάκης την θέσπιση ψηφιακής κάρτας με την οποία θα ελέγχεται ο εργοδότης και το ζήτημα των υπερωριών. Εξήγησε ότι το κινητό τηλέφωνο του εργαζόμενου θα είναι συνδεδεμένο με το υπουργείο και δεν θα του κλέβει κανείς τις ώρες που δουλεύει.
Ως εκ τούτου, ο εργαζόμενος θα δηλώνει απλώς πότε προσέρχεται και πότε φεύγει από την εργασία του και το υπουργείο θα τα ελέγχει όλα μόνο του. Όλα τα δεδομένα θα καταγράφονται με κεντρικό ηλεκτρονικό έλεγχο, είπε ο υπουργός Εργασίας.
Αναφορικά με το σύστημα διευθέτησης του χρόνου εργασίας που ισχύει και στην Ελλάδα σε κάποιες επιχειρήσεις, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι ο εργαζόμενος μπορεί να εξοικονομεί παραπάνω χρόνο, ώστε να παίρνει 5 εβδομάδες άδεια. Αντί να πληρώνεται τις υπερωρίες να δουλεύει 4 ημέρες και να παίρνει ρεπό τις υπερωρίες.
Επιπλέον, με το νέο νομοσχέδιο όπως είπε ο κύριος Χατζηδάκης, «προωθούμε 14 ημέρες άδεια σε πατέρα όταν γεννιέται το παιδί του ενώ ο ΟΑΕΔ θα πληρώνει και 2 μήνες γονική άδεια μέχρι το παιδί να γίνει 8 ετών».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή το αν τα χιόνια θα φτάσουν σε χαμηλότερα υψόμετρα
Η οδηγία του υπουργείου Παιδείας
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε νεογνά ηλικίας κάτω των 4 εβδομάδων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Χιόνια και στην Αττική έφερε το έντονο κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Πού χιονίζει από το βράδυ της Κυριακής
Νοσηλεύτηκε φέροντας πολλαπλές κακώσεις
Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν δύο επιτροπές
Κλειστό το ρεύμα προς Χαλάνδρι
Αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η μητέρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.