Ελλαδα

Δολοφονία Καραϊβάζ:Έρευνες στρέφονται σε εκτελεστές από εξωτερικό

Στο μικροσκόπιο το οπτικό υλικό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος, Γιώργος Καραϊβάζ
Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος, Γιώργος Καραϊβάζ © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Τα στοιχεία που εξετάζουν οι αρχές και το οπτικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους.

Οπτικό υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν σε καταστήματα και κτίρια κατά τη διαδρομή που ακολούθησε μέχρι να φτάσει στο σπίτι του ο Γιώργος Καραϊβάζ έχουν εντοπίσει οι αρχές. Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. έχει στα χέρια της υλικό στο οποίο φέρεται να έχουν καταγραφεί οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου

Εχθές, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο- ντοκουμέντο, το οποίο φέρεται να δείχνει τους δράστες λίγα μέτρα πιο κάτω από το σημείο της δολοφονίας. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, οι αξιωματικοί που ανέλαβαν την υπόθεση γνωρίζουν το δρομολόγιο διαφυγής τους μετά τη δολοφονία. Όλα δείχνουν ότι αυτή έγινε μέσω της οδού Γρανικού και από την οδό Παπανδρέου κατευθύνθηκαν προς το Άνω Καλαμάκι. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πιθανό οι δολοφόνοι να προέρχονται από γραφείο ενοικιάσεων εκτελεστών από το εξωτερικό

Σύμφωνα με στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής, που επικαλείται ο ΣΚΑΪ οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου εκτιμάται ως πολύ πιθανό να είναι επαγγελματίες οι οποίοι προέρχονται από γραφείο ενοικιάσεων εκτελεστών από το εξωτερικό.

Την ίδια ώρα, σε αποστειρωμένο χώρο της Δίωξης Εγκληματολογικών Ερευνών έχει μεταφερθεί το αυτοκίνητο του άτυχου δημοσιογράφου καθώς οι αρχές θα εξετάσουν το ενδεχόμενο οι δολοφόνοι του να είχαν τοποθετήσει gps tracker στο όχημα, ώστε να είναι σε θέση να γνωρίζουν επ' ακριβώς τις κινήσεις του και άρα την ακριβή ώρα άφιξής του στο σημείο, ώστε να πραγματοποιήσουν την επίθεση.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το αυτοκίνητο «θα γίνει βίδες» για να ακτινογραφηθεί. Σε περίπτωση που το σενάριο αυτό επιβεβαιωθεί οι έρευνες των αρχών θα επεκταθούν σε καταστήματα από τα οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί ανάλογες συσκευές ενώ δεν θα ήταν απίθανο έτσι να εντοπιστούν ακόμη και τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιήθηκαν για την εγκατάσταση της σχετικής εφαρμογής και τον έλεγχο των δεδομένων που μεταδίδει. 

Ειδήσεις Βραδινό Δελτίο | Δολοφονία Γ. Καραϊβάζ: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βίντεο ντοκουμέντο | 10/04/2021

Γ. Καραϊβάζ- Ιατροδικαστική έκθεση: Δέχθηκε 10 σφαίρες στο σώμα

Νέα στοιχεία για την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργος Καραϊβάζ το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, έφερε στο «φως» το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Ο αστυνομικός συντάκτης δέχθηκε 10 σφαίρες από τις συνολικά 13 που έριξαν οι δύο δράστες. Από αυτές, η μια χτύπησε στην αριστερή του παλάμη, μια στο λαιμό, δυο στο κεφάλι και έξι στο στήθος του άτυχου δημοσιογράφου, ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος.

Άλλες τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του. Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, έφερε δύο τραύματα στο κεφάλι, ένα στον λαιμό, έξι στον θώρακα και ένα αμυντικό τραύμα στην παλάμη του, που προέρχεται από την αυθόρμητη προσπάθειά του να να προστατευτεί.

Πώς έγινε η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Όπως περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας, άκουσε συνεχείς κρότους και είδε έναν άντρα ντυμένο στα χακί να πυροβολεί με όπλο, το οποίο έφερε σιγαστήρα.

«Έχουμε πλάτη το συμβάν, είναι μπροστά μας δύο παρκαρισμένα αμάξια, δε βλέπουμε το σκουτεράκι που ερχόταν, ακούμε όμως έναν ήχο χαρακτηριστικό που θύμισε εξάτμιση που σκάει. Γυρίζουμε και κάνουμε δύο βηματάκια πιο κοντά να δούμε τι γίνεται», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Ο ίδιο μάρτυρας εμφανώς σοκαρισμένος λέει ότι μια εικόνα έχει εντυπωθεί μόνο στο μυαλό του. «Ένας άντρας με χακί έχει προτεταμένο το χέρι και το όπλο. Στην άκρη του όπλου υπάρχει ένα πράγμα σαν σιγαστήρας. Σημαδεύει και ρίχνει στο θύμα. Και ακούμε συνέχεια αυτούς τους κρότους. Εγώ άκουσα τουλάχιστον 5-6 φορές», καταλήγει.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καθαρά το όπλο του εγκλήματος 

«Καθαρό» είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, όπως δείχνουν οι βαλλιστικές εξετάσεις.

Αυτό σημαίνει πως το όπλο αυτό δεν έχει χρησιμοποιηθεί άλλη φορά σε εγκληματική ενέργεια. Οι αρχές πάντως θα πραγματοποιήσουν και δεύτερη εξέταση ώστε να επιβεβαιώσουν πως το όπλο δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλο χτύπημα.

Η αστυνομία έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν τον εκτελεστή ο οποίος φορούσε χειρουργική μάσκα και δολοφόνησε τον Γιώργο Καραϊβάζ με 13 σφαίρες. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα καταθέσεις, ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας δεν φορούσε κράνος παρά μόνο μια χειρουργική μάσκα.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Δεν αποκλείει η ΕΛ.ΑΣ. εκτελεστές από το εξωτερικό | Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ