Ελλαδα

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Σήμερα η κηδεία του δημοσιογράφου

Από ποιους θα ξεκινήσουν οι καταθέσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Καραϊβάζ
Γιώργος Καραϊβάζ © Youtube / entertvgr

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Σήμερα στη Δράμα η κηδεία - Οι καταθέσεις των συγγενικών προσώπων και οι έρευνες των αρχών.

Στις 15:00 σήμερα το μεσημέρι (11/4) θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το μεσημέρι της Παρασκευής (9/4) έξω από το σπίτι του στην περιοχή του Αλίμου. 

Το «τελευταίο αντίο» θα πουν συγγενείς και φίλοι στο Καλλίφυτο Δράμας, τον τόπο καταγωγής του δημοσιογράφου. 

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Ξεκινούν οι καταθέσεις

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τα πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του δημοσιογράφου. Η σύζυγός του και ο 21χρονος γιος του, οι οποίο βρίσκονται από την Παρασκευή σε κατάσταση σοκ. Αυτά είναι τα πρόσωπα που δώσουν στοιχεία στους αστυνομικούς για το αν ο δημοσιογράφος τους είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή του, ή αν τελευταία υπήρχε κάτι που τον προβλημάτιζε. Οι αρχές ακόμη θα εστιάσουν στα κινητά τηλέφωνα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Γιώργου Καραϊβάζ. 

Επιπλέον, οι αρχές φέρεται ότι έχουν στα χέρια τους το στοιχείο ότι οι δύο δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας ειδοποιήθηκαν από τρίτο πρόσωπο για το χρόνο άφιξης του δημοσιογράφου στο σπίτι του. Έτσι, οι αρχές πρόκειται να ζητήσουν να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο με σκοπό να ερευνηθούν τα τηλέφωνα που ήταν ενεργοποιημένα γύρω από τον τόπο της δολοφονίας την ώρα της εκτέλεσης του δημοσιογράφου. 

 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πιθανό οι δολοφόνοι να προέρχονται από γραφείο ενοικιάσεων εκτελεστών από το εξωτερικό

Σύμφωνα με στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής, που επικαλείται ο ΣΚΑΪ οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου εκτιμάται ως πολύ πιθανό να είναι επαγγελματίες οι οποίοι προέρχονται από γραφείο ενοικιάσεων εκτελεστών από το εξωτερικό.

Την ίδια ώρα, σε αποστειρωμένο χώρο της Δίωξης Εγκληματολογικών Ερευνών έχει μεταφερθεί το αυτοκίνητο του άτυχου δημοσιογράφου καθώς οι αρχές θα εξετάσουν το ενδεχόμενο οι δολοφόνοι του να είχαν τοποθετήσει gps tracker στο όχημα, ώστε να είναι σε θέση να γνωρίζουν επ' ακριβώς τις κινήσεις του και άρα την ακριβή ώρα άφιξής του στο σημείο, ώστε να πραγματοποιήσουν την επίθεση.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το αυτοκίνητο «θα γίνει βίδες» για να ακτινογραφηθεί. Σε περίπτωση που το σενάριο αυτό επιβεβαιωθεί οι έρευνες των αρχών θα επεκταθούν σε καταστήματα από τα οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί ανάλογες συσκευές ενώ δεν θα ήταν απίθανο έτσι να εντοπιστούν ακόμη και τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιήθηκαν για την εγκατάσταση της σχετικής εφαρμογής και τον έλεγχο των δεδομένων που μεταδίδει. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ