Ελλαδα

Υπόθεση Φουρθιώτη: Στον εισαγγελέα στοιχεία από το Υπ. Εργασίας

Σχετικά με το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μένιος Φουρθιώτης
Μένιος Φουρθιώτης © NDP

Υπόθεση Μένιου Φουρθιώτη: Τα στοιχεία του Υπ. Εργασίας για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα.

Στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκαν τα στοιχεία που αφορούν την εκτέλεση του Μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» σχετικά με την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «με πρωτοβουλία του υπουργού, Κωστή Χατζηδάκη, διαβιβάστηκαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του Μηχανισμού “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑˮ. Στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζόμενους εταιρειών υπό τις επωνυμίες “Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕˮ και “Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρίαˮ, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του Μηχανισμού “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑˮ».

Ήδη από το απόγευμα της Τρίτης είχε γίνει γνωστό ότι η κυβέρνηση θα απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη σχετικά με την υπόθεση Φουρθιώτη. 

Πριν από λίγες ημέρες, ο πρώην υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε σε συνέντευξή του, χωρίς να κατονομάσει τον Μένιο Φουρθιώτη, ότι παρουσιαστής προχώρησε σε απειλές, επειδή το υπουργείο «έκοψε» παροχή που λάμβανε καταχρηστικά. «Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ηρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας, γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή», δήλωσε ο κ. Βρούτσης, ενώ συμπλήρωσε ότι έγιναν αναφορές για υπέρογκα ποσά που φέρεται να λάμβανε ο παρουσιαστής από το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα.

«Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριμένο κύριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60 έως 80 χιλιάδες ευρώ. Τα ίδια χρήματα έπαιρναν κι άτομα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον μισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα, δηλαδή, και πήγε να πάρει λεφτά. Πράγμα νόμιμο, όμως ανήθικο. Όταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν, τρελάθηκαν», δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ