Ελλαδα

Αποδοκίμασαν τον Στέλιο Πέτσα στην Πάτρα (βίντεο)

Έμποροι δηλώνουν αποφασισμένοι να ανοίξουν τα καταστήματά τους τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έμποροι αποδοκίμασαν τον Στέλιο Πέτσα στην Πάτρα - Δεν ανοίγει το λιανεμπόριο στην Αχαΐα
Έμποροι αποδοκίμασαν τον Στέλιο Πέτσα στην Πάτρα - Δεν ανοίγει το λιανεμπόριο στην Αχαΐα © achaianews

Ο Στέλιος Πέτσας αποδοκιμάστηκε από επιχειρηματίες στην Πάτρα, οι οποίοι ζητούν άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Αχαΐα.

Με έντονες αποδοκιμασίες έγινε δεκτός ο Στέλιος Πέτσας από εμπόρους στην Πάτρα την Κυριακή 4 Απριλίου 2021, το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι το λιανεμπόριο δεν ανοίγει σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, καθώς υπάρχει μεγάλη αύξηση στο επιδημιολογικό φορτίο.

Το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα εκπέμπει SOS, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Κοζάνη. Οι επιχειρηματίες δηλώνουν «αιφνιδιασμένοι» από την ξαφνική απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο και ενώ ήδη είχαν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για να υποδεχτούν τους πρώτους πελάτες που θα έκαναν χρήση του 13032 για να κάνουν τα ψώνια τους.

Μεταξύ άλλων ζητούν έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 5.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση που παραμένει κλειστή, μετά την απόφαση για το λιανεμπόριο στην Αχαΐα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας αποδοκιμάστηκε κατά την άφιξή του στο Δημαρχείο της Πάτρας από μέλη του εμπορικού κόσμου, όπως φαίνεται και στο βίντεο. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021.

Στην Πάτρα ο Στέλιος Πέτσας: Αποδοκιμασίες από τους εμπόρους

Εμπορικός Σύλλογος Πάτρα για λιανεμπόριο: «Δεν αντέχουμε άλλο»

Μία ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στην Αχαΐα.

«Νιώθουμε αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι μπροστά στον πρωτοφανή εμπαιγμό. Δεν αντέχουμε άλλο» ξεκαθαρίζουν μεταξύ άλλων οι έμποροι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου για την περιοχή της Αχαΐας θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με αναφορές της επιτροπής και της κυβέρνησης.

» Την ίδια ώρα η πρωτεύουσα θα ανοίξει κανονικά από την προσεχή Δευτέρα παρά το τεράστιο ιικό φορτίο. Νιώθουμε για μια ακόμη φορά το πειραματόζωο, ένας νομός μια αγορά που δεν λέει να ξεφύγει από το πολύμηνο lockdown.

» Νιώθουμε αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι μπροστά στον πρωτοφανή εμπαιγμό. Καλούμε τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση. Δεν αντέχουμε άλλο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ