Ελλαδα

Άνδρος: Μεγάλη φωτιά - Εκκενώθηκαν δύο χωριά (εικόνες, βίντεο)

Ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις - Συνεχείς ρίψεις από εναέρια μέσα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβέστης επιχειρεί σε φωτιά (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Εκκενώθηκαν οικισμοί στην Άνδρο
Πυροσβέστης επιχειρεί σε φωτιά (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Εκκενώθηκαν οικισμοί στην Άνδρο © EUROKINISSI

Μαίνεται η φωτιά στην Άνδρο, με πυροσβέστες να απομακρύνουν κατοίκους από δύο χωριά που εκκενώθηκαν προληπτικά.

Μάχη με τις φλόγες μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες συνεχίζουν να δίνουν πυροσβέστες στην Άνδρο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά. Οι άνεμοι στο νησί πνέουν ισχυροί, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν εκκενωθεί προληπτικά δύο χωριά. Πρόκειται για τους οικισμούς Ρέματα και Ατένι. Η φωτιά στην Άνδρο ξέσπασε την Κυριακή 4 Απριλίου 2021, τις πρώτες πρωινές ώρες κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, σύμφωνα με δημοσίευμα στο androsportal.gr. Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να την περιορίσουν.

Η απομάκρυνση των κατοίκων από τα χωριά Ρέματα και Ατένι έγινε με μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή.

Φωτια Ρεματα-Κατακοιλος-Ατένι

Φωτια Ρεματα-Κατακοιλος-Ατένι

Φωτιά στην Άνδρο - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν - Τα εναέρια μέσα

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα η πυρκαγιά στην Άνδρο εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγο πριν από τη 01.30 σε πολύ δύσβατη περιοχή με σχίνα και πουρνάρια.

Πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Από την πρώτη στιγμή επιχείρησαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, καθώς και οχήματα εθελοντών. Με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν δύο αεροσκάφη, ενώ με ελικόπτερο μεταφέρθηκε και ένα αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα.

 

 

Στη συνέχεια ενισχύθηκαν οι επίγειες και χερσαίες δυνάμεις. Πλέον, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ, μηχανήματα ΟΤΑ και εθελοντές. Από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση για την εκκένωση οικισμών στην Άνδρο

Το cyclades24.gr αναφέρει ότι ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νοτίου Αιγαίου Αρχιπύραχος Παναγιώτης Κοτρίδης διέταξε το νησί της Άνδρου σε γενική επιφυλακή, με τους φορείς να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Η φωτιά κατέκαψε μεγάλη έκταση όλο το βράδυ του Σαββάτου. Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Άνδρου για την πυρκαγιά στην περιοχή Ρέματα: 

«Παρακαλούμε τους κατοίκους του χωρίου των Ρεμάτων όπως εκκενώσουν τις οικίες τους λόγω μεγάλης πυρκαγιάς και προβλημάτων με τον καπνό που έχει εξαπλωθεί στην περιοχή. Παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες σταθμευμένων οχημάτων νa απομακρύνουν ΑΜΕΣΑ τα ΙX τους από την περιοχή.

Άνδρος: Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στην περιοχή Ρέματα

Εκκενώθηκαν προληπτικά δύο οικισμοί στην Άνδρο, καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη

» Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Σ.Ε.Δ.Α., ενώ έχουν κληθεί και εναέρια μέσα. Για ό,τι νεότερο, θα σας ενημερώσουμε».

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ 4.4.2021 ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ – ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ Παρακαλούμε τους...

Δημοσιεύτηκε από Dimitris Lotsaris στις Σάββατο, 3 Απριλίου 2021

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ