Ελλαδα

Δάγκωμα κόμπρας: Πρόβλημα στον πνεύμονα εμφάνισε ο 30χρονος

Ο άνδρας νοσηλεύεται σε καταστολή σε ΜΕΘ στο «Άγιος Σάββας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κόμπρα - Φίδι
Κόμπρα - Φίδι © pixabay.com

Ο άντρας που δέχτηκε δάγκωμα από κόμπρα, νοσηλεύεται σε καταστολή σε ΜΕΘ, ενώ εμφάνισε πρόβλημα στους πνεύμονες

Σταθερή αλλά κρίσιμη, παραμένει η κατάσταση της υγείας του 30χρονου ψυχολόγου, ο οποίος δέχθηκε χτύπημα από δηλητηριώδη κόμπρα, που διατηρούσε στο σπίτι του στην περιοχή του Ζωγράφου.

Ο άνδρας νοσηλεύεται σε καταστολή σε ΜΕΘ του Γενικού Αντικαρκινικού-Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας»,  ενώ οι γιατροί ανησυχούν διότι εντόπισαν πρόβλημα στον πνεύμονα του. Πιθανόν ο ασθενής να έχει αναπτύξει σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας, κάτι που έχει θέσει σε συναγερμό την ομάδα των γιατρών που τον παρακολουθούν με επικεφαλής τη διευθύντρια της ΜΕΘ, Γεωργία Κριμπένη.

«Ο ασθενής βρίσκεται σε καταστολή, οι γιατροί τον έχουν ξυπνήσει δυο – τρεις φορές, όμως τώρα ούτε καν το δοκιμάζουν διότι λαμβάνει υψηλό μείγμα οξυγόνου, το οποίο χορηγείται με ειδικό τρόπο κατόπιν οδηγιών από γερμανικά κέντρα που ειδικεύονται σε παρόμοια περιστατικά» λέει στο protothema.gr ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», Θεόδωρος Κόρμας. Πρόκειται για κλινικές που βρίσκονται σε Βερολίνο και Ανόβερο.

«Ενδέχεται να αντιμετωπίζει μελλοντικά προβλήματα υγείας»

«Είναι ένας νέος άνδρας, 30 ετών, Έλληνας, ο οποίος έχει ένα χόμπι συλλογής φιδιών και πήγε να ταΐσει μία κόμπρα την οποία είχε. Τον δάγκωσε στον δείκτη του δεξί χεριού, τον πήγανε κατευθείαν στο Ιπποκράτειο, είχε μία κάποια δύσπνοια, μία δυσχέρεια στην αναπνοή, είχε αρχίσει να ζαλίζεται, οπότε δεν είχε καλή επικοινωνία. Τον διασωληνώσανε προληπτικώς, για να εξασφαλίσουνε αεραγωγούς, να μην έχουνε προβλήματα, και στις 9:30 ήρθε σε εμάς, στη μονάδα εντατικής θεραπείας διασωληνωμένος» είπε, μιλώντας στο MEGA ο Θεόδωρος Κορμάς.

Σύμφωνα με τον κ. Κορμά ενδέχεται ο 30χρονος να αντιμετωπίζει μελλοντικά προβλήματα υγείας, καθώς το δηλητήριο του συγκεκριμένου φιδιού είναι «ισχυρό νευροτοξικό, δηλαδή παραλύει τα νεύρα, σταματάνε να λειτουργούν οι μυς, σταματάει να λειτουργεί το διάφραγμα».

«Και το αντίδοτο έχει επιπτώσεις, και το αντίδοτο επιφέρει βλάβες, μπορεί να είναι θανατηφόρο» κατέληξε ο κ. Κορμάς ο οποίος τόνισε ότι είναι άγνωστο πότε και αν θα ιαθεί ο 30χρονος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ