Ελλαδα

Νέα Σμύρνη: Δύο νέες συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στη σύλληψη δύο ακόμη ατόμων προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες η αντιτρομοκρατική υπηρεσία για τον ξυλοδαρμό αστυνομικού στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης.

Ακόμη δύο άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές για τον άγριο ξυλοδαρμό αστυνομικού στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Πρόκειται σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ για δύο Έλληνες, 22 και 23 ετών

Ο 22χρονος ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και πριν από ένα μήνα είχε συλληφθεί για την επίθεση στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις, ενώ η ΕΛΑΣ αναζητεί και άλλα άτομα για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες ένας 30χρονος Ελληνοϊρακινός συνελήφθη και ταυτοποιήθηκε ως το άτομο, που, σύμφωνα με την Αστυνομία, έριξε από τη μηχανή τον αστυνομικό της Ομάδας «Δράση», ο οποίος στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε άγρια, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στη Νέα Σμύρνη.

Τραυματισμένος αστυνομικός κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με διαδηλωτές στην πορεία διαμαρτυρίας κατοίκων και συλλογικοτήτων κατά της αστυνομικής βίας, στην Νέα Σμύρνη © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Η ΕΛΑΣ είχε ταυτοποιήσει τον 30χρονο από βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης και ήταν θέμα χρόνου η σύλληψή του.

Δικογραφία κατά 16 συλληφθέντων για τον άγριο ξηλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, σε βάρος των 16 συνολικά συλληφθέντων για τον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη,  σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σημειώνεται επίσης ότι προσήχθησαν 11 άτομα, που αφέθηκαν ελεύθερα μετά την εξέταση τους, ενώ τραυματίσθηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων τρεις παραμένουν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ