Ελλαδα

Αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός

Για τον ξυλοδαρμό του 29χρονου φοιτητή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλατεία Νέας Σμύρνης
Πλατεία Νέας Σμύρνης © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του νεαρού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός για τον ξυλοδαρμό του 29χρονου φοιτητή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης την Κυριακή.

Ο αστυνομικός βιντεοσκοπήθηκε να χτυπά φοιτητή με γκλοπ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής ενώ ο 29χρονος φώναζε «πονάω».

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί σχετική πρόταση του αξιωματικού που διενεργεί την ΕΔΕ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρόκειται για τον πρώτο αστυνομικό που φαίνεται στο επίμαχο βίντεο να επιτίθεται στον νεαρό, ενώ η  έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και τις επόμενες ημέρες υπάρχει πιθανότητα να τεθούν σε διαθεσιμότητα και άλλοι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό. 

Στη ΓΑΔΑ για εξηγήσεις οι δύο αστυνομικοί

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» και τον Γιάννη Σουλιώτη, καλά ενημερωμένη πηγή αποκάλυψε ότι οι αστυνομικοί, που είναι άμεσα εμπλεκόμενοι στο συμβάν, κλήθηκαν χθες το μεσημέρι στη ΓΑΔΑ προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τον τρόπο που χειρίστηκαν την κατάσταση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Πιο συγκεκριμένα, για εξηγήσεις κλήθηκαν οι δύο αστυνομικοί που εμφανίζονται στο βίντεο να συλλαμβάνουν βίαια τον 29χρονο φοιτητή. Μάλιστα, είναι πιθανό στην πορεία της διαδικασίας να κληθούν και άλλοι ένστολοι που ήταν παρόντες στο επεισόδιο.

Οι δύο αστυνομικοί πήραν διορία και αναμένεται να καταθέσουν υπόμνημα με έγγραφες εξηγήσεις μέσα σε διάστημα 5 έως 7 ημερών.

Παρά τη διορία που πήραν οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δεν αναμένεται να αλλάξουν όσα από την πρώτη στιγμή έχουν υποστηρίξει και στις επίσημες υπηρεσιακές αναφορές τους. Οτι, δηλαδή, δέκα λεπτά μετά τις 2 μ.μ. πήραν εντολή από το Κέντρο Επιχειρήσεων να πάνε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης για να κάνουν ελέγχους για συνωστισμό, άσκοπες μετακινήσεις κ.λπ. Οτι στις 2.50 μ.μ., ενώ έκοβαν κλήσεις, περικυκλώθηκαν από 40 άτομα που αντέδρασαν στη διαδικασία, καθώς και ότι ένα με δύο λεπτά αργότερα τα άτομα αυτά τους επιτέθηκαν.

Σημειώνεται ότι η επίθεση, στην οποία αναφέρονται οι αστυνομικοί, δεν έχει καταγραφεί από τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο μέχρι σήμερα.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ