Ελλαδα

Υπουργείο Εργασίας: Πώς θα επιτευχθεί η «Ισότητα στην Πράξη»

Διαδικτυακή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισότητα των φύλων στην Εργασία
Ισότητα των φύλων στην Εργασία © Pixabay

Το Υπουργείο Εργασίας διοργανώνει τη διαδικτυακή ημερίδα «Ισότητα στην Πράξη» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Την εκδήλωση με τίτλο «Ισότητα στην Πράξη», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θα πραγματοποιήσει διαδικτυακά το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διαδικτυακά τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 και ώρα 11.00.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, η υφυπουργός αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα και η γενική γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Γιάννα Χορμόβα.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μπάγια Αντωνοπούλου.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - Το μήνυμά της στο Ευρωκοινοβούλιο 

Σημειώνεται ότι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε ότι «η ισότητα μάς αφορά όλους».

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται φέτος σε ιδιαίτερες συνθήκες. Η πανδημία είναι για όλους μια σκληρή, επώδυνη εμπειρία και οξύνει, μεταξύ άλλων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το γυναικείο φύλο.

» Από τη θέση μου ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, που για πρώτη φορά στην ιστορία της επιφύλαξε σε μια γυναίκα αυτό το υψηλό αξίωμα, νιώθω ευθύνη για τον αγώνα που έδωσαν και δίνουν οι γυναίκες για να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες αυτής της περιόδου» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ