Ελλαδα

Μετάβαση σε KTEO: Η αλλαγή που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς (βίντεο)

Ποιος περιορισμός παύει να ισχύει - Τι κωδικό στέλνει ο πολίτης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kteo-metakinisi-kodikos-sms.jpg
© Pixabay

Για το ΚΤΕΟ και τη μετάβαση σε αυτό δεν ισχύει ο περιορισμός των 2 χλμ. που προβλέπεται με τον κωδικό 2 στο 13033, διευκρίνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε διευκρινίσεις για το ΚΤΕΟ και το τι ισχύει με τη μετάβαση των πολιτών σε αυτό προχώρησε ο Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021.

Μιλώντας στη live ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό, το lockdown και τα μέτρα, ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι δεν ισχύει ο περιορισμός των 2 χλμ. για το ΚΤΕΟ.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων εξήγησε ότι ο πολίτης πρέπει να στέλνει με SMS τον κωδικό 2 στο 13033 και να έχει στην κατοχή του το αποδεικτικό έγγραφο για το ραντεβού του με το ΚΤΕΟ σε περίπτωση που γίνει έλεγχος.

«Για τη μετάβαση σε ΚΤΕΟ δεν υφίστανται οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν για τον κωδικό 2 (εντός οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χλμ. από την κατοικία)» ξεκαθάρισε.

Υπενθυμίζεται ότι την Τσικνοπέμπτη 2021, στις 06.00 το πρωί, ξεκίνησαν να ισχύουν οι διαφοροποιήσεις στον κωδικό 2, 3 και 6 που στέλνουν με SMS οι πολίτες στο 13033.

Ειδικότερα:

  • Κωδικός 2 (σούπερ μάρκετ, τρόφιμα) και Κωδικός 3 (τράπεζες) με SMS στο 13033, η μετακίνηση πραγματοποιείται είτε εντός δήμου ή εντός 2 χλμ. από τον τόπο μόνιμης κατοικίας.
  • Κωδικός 6, αποκλειστικά μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Απαγορεύεται η μετακίνηση για άθληση ή η βόλτα με κατοικίδιο σε άλλη περιοχή με τη χρήση αυτοκινήτου, μοτοσικλέτας ή άλλου οχήματος.
  • Κωδικός 4 με SMS στο 13033 (Βοήθεια σε τρίτο άτομο), τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις, με τους ελέγχους να είναι αυστηροί.

(Από 16.00 και μετά...)

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Lockdown: Τα μέτρα που ισχύουν για τα ΚΤΕΟ

Σημειώνεται ότι τα ΚΤΕΟ συνεχίζουν να λειτουργούν με συγκεκριμένα μέτρα προστασίας για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού. Ειδικότερα: 

  • Οι πελάτες προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να διατηρούν κατάλογο με τα ραντεβού, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για προσωπικό εργασίας και πελάτη.
  • Γάντια μιας χρήσεως και χρήση αντισηπτικού για το προσωπικό εργασίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ