Ελλαδα

Σούπερ μάρκετ - Νέα μέτρα: Τι αλλάζει με τον κωδικό 2 στο 13033

Οι δύο βασικοί περιορισμοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Lockdown - Μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ: Μόνο εντός δήμου ή μέχρι 2 χλμ. από τον τόπο μόνιμης κατοικίας από την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με τις νέες αλλαγές
Lockdown - Μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ: Μόνο εντός δήμου ή μέχρι 2 χλμ. από τον τόπο μόνιμης κατοικίας από την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με τις νέες αλλαγές © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Περιορισμούς και αλλαγές στον κωδικό 2 για τα σούπερ μάρκετ εν μέσω lockdown που στέλνουν οι πολίτες με SMS στο 13033 ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αντιμέτωποι με αλλαγές, καθώς το lockdown γίνεται σκληρότερο και ενεργοποιούνται νέα μέτρα, βρίσκονται οι πολίτες από την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 που ψωνίζουν σε σούπερ μάρκετ.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε τι αλλάζει με τα SMS στο 13033 και τις μετακινήσεις εν μέσω lockdown σε όλη την Ελλάδα, γνωστοποιώντας παράλληλα και τις νέες «κόκκινες» περιοχές, καθώς και τα όσα ισχύουν με τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στα σούπερ μάρκετ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανέφερε ότι ενεργοποιούνται δύο βασικές διαφοροποιήσεις με τον κωδικό 2 σε σχέση με ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα. Ειδικότερα, μετά την αποστολή με SMS στο 13033 η μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ, οπωροπωλείο, ιχθυοπωλείο, κρεοπωλείο, μίνι μάρκετ κ.λπ πραγματοποιείται: α) μόνο εντός του οικείου δήμου ή β) σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο μόνιμης κατοικίας.

Δεν μπορεί, δηλαδή, κάποιος να μετακινηθεί με το αυτοκίνητό του σε σούπερ μάρκετ μακρινού δήμου, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μεταβεί με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα ή άλλο όχημα σε σούπερ μάρκετ ή κατάστημα τροφίμων, το οποίο βρίσκεται εντός του οικείου δήμου ή έως 2 χλμ. από τον τόπο κατοικίας του. Δεν ισχύει δηλαδή στα σούπερ μάρκετ ο νέος περιορισμός για την άθληση, το τρέξιμο ή τη βόλτα με το κατοικίδιο (κωδικός 6).

Σημειώνεται ότι για τη μετακίνηση με τον κωδικό 4 (παροχή βοήθειας) ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί, με τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να ζητούν επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία, προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ' εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες για τον συγκεκριμένο λόγο.

Αναφορικά με τον κωδικό 3 (τράπεζες) στο 13033 ισχύουν οι ίδιοι περιορισμοί με τα σούπερ μάρκετ. Η μετακίνηση γίνεται: α) εντός του οικείου δήμου ή έως 2 χλμ. από τον τόπο κατοικίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ