- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μαργαρίτης Σχοινάς: Πρωταθλητής Ευρώπης η Ελλάδα στον εμβολιασμό
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν επισκέφτηκε το mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας»
Επίσκεψη Μαργαρίτη Σχοινά στο mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» για τον κορωνοϊό, παρουσία Βασίλη Κικίλια και Νίκου Χαρδαλιά.
O αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, επισκέφθηκε την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 το απόγευμα το mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας», όπου συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό.
Μαζί του βρίσκονταν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν φορούσε διπλή μάσκα (υφασμάτινη πάνω από την ιατρική) και περιηγήθηκε στους χώρους του εμβολιαστικού κέντρου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες που περίμεναν τη σειρά τους για να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε:
«Με χαρά και περηφάνια βρίσκομαι στο εμβολιαστικό κέντρο "Προμηθέας" γιατί πριν έρθω ήξερα ότι η Ελλάδα είναι "πρωταθλητής Ευρώπης" στον εμβολιασμό. Και τώρα βλέπω γιατί. Βλέπω ανθρώπους οργανωμένους, βλέπω ένα κράτος σοβαρό, βλέπω ανθρώπους με χαρά στα πρόσωπά τους να ετοιμάζονται να εμβολιαστούν. Ό,τι βλέπω μου θυμίζει Ευρώπη».
Και πρόσθεσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτό το "θαύμα". Στην πράξη δείχνουμε ότι η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που μπορεί να τα καταφέρει εκεί που άλλοι δεν τα κατάφεραν τόσο καλά. Είναι πολύ σημαντικό και συμβολικό ότι βρίσκομαι εδώ την ημέρα που η χώρα ξεπέρασε τις 1.000.0000 δόσεις».
Μαργαρίτης Σχοινάς - Εμβολιασμοί για κορωνοϊό στην Ελλάδα: Το 6,5% των πολιτών έχει κάνει μία δόση από το εμβόλιο
«Έχει εμβολιάσει το 6,5% του πληθυσμού με μια δόση και το 3,5% και με τις δύο δόσεις. Έχει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για 1.000 εμβολιαστικά κέντρα, έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά χαμένων δόσεων στην Ευρώπη και έχει την τελειότερη τεχνολογική πλατφόρμα για ραντεβού.
» Αυτές οι ιστορίες πρέπει να ειπωθούν και να είναι γνωστές. Συγχαρητήρια σε όλους. Έχουμε ακόμα δουλειά μπροστά μας αλλά η αρχή είναι ενθαρρυντική. Είναι εξαιρετική» κατέληξε ο Μαργαρίτης Σχοινάς από το mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας».
Παρόντες ήταν επίσης ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και η επικεφαλής του mega εμβολιαστικού κέντρου, Σμήναρχος Κυριακή Πελέκη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Πώς ονομαζόταν το πρώτο ελληνικής κατασκευής τρόλεϊ;
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Μικρή πτώση θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.