Ελλαδα

Υπόθεση Λιγνάδη: Στον Άρειο Πάγο ο Κούγιας - Τι καταθέτει

Τρεις αναφορές κατά δικαστών και εισαγγελέων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αλέξης Κούγιας
Ο Αλέξης Κούγιας © EUROKINISSI

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη καταθέτει σήμερα, Τετάρτη, τρεις αναφορές κατά των δικαστικών που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Στον Άρειο Πάγο μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη 3 Μαρτίου, ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας. Ο κ. Κούγιας αναμένεται να καταθέσει τρεις αναφορές κατά δικαστών και εισαγγελέων, οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση του πρώην Διευθυντή του Εθνικού θεάτρου.

Με χθεσινή ανακοίνωσή του, ο κ. Κούγιας ενημέρωσε για τις κινήσεις του – τις οποίες είχε προαναγγείλει μετά την απόφαση για προφυλάκιση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Οι τρεις αναφορές που καταθέτει είναι οι εξής:

  • Η πρώτη κατά των δύο εισαγγελέων που διενήργησαν την προκαταρκτική εξέταση των καταγγελιών που έκαναν τα δύο φερόμενα θύματα του Λιγνάδη
  • Η δεύτερη στρέφεται κατά της ανακρίτριας κατά της οποίας ο δικηγόρος εξαπολύει δριμύ κατηγορώ
  • Η τρίτη αναφορά θα κατατεθεί κατά του προέδρου και των μελών του δικαστικού συμβουλίου που εξέδωσαν το βούλευμα το οποίο απέρριψε την «ιδιαίτερα αιτιολογημένη νομικά» ένσταση ακυρότητας της ποινικής δίωξης και του εντάλματος σύλληψης κατά του Λιγνάδη

Με βάση τη σχετική ανακοίνωση του κ. Κούγια ο ένας εν των καταγγελλόντων, «ουδέποτε έχει εμφανισθεί ενώπιον των προανακριτικών και ανακριτικών αρχών, ώστε να αξιολογηθεί η αξιοπιστία του, και αντ’ αυτού εμφανίσθηκε ο δικηγόρος του», ενώ ο δεύτερος που τον κατήγγειλε για βιασμό στις 9 ή 8 Αυγούστου 2015, είναι «ο μόνος που εμφανίσθηκε και έχει δώσει μέχρι τώρα μία κατάθεση στον ένα εκ των δύο Εισαγγελέων και τρεις ακόμη καταθέσεις στην κα Ανακρίτρια, χωρίς να του έχουν υποβληθεί στοιχειώδεις και υποχρεωτικές ερωτήσεις ούτε από τον Εισαγγελέα ούτε από την κα Ανακρίτρια».

Ακόμα, σημειώνεται πως οι εισαγγελείς «δεν κάλεσαν τον κ. Λιγνάδη να δώσει γραπτές ή προφορικές εξηγήσεις» πριν του ασκηθεί δίωξη, παρότι αυτό είναι υποχρεωτικό.

Τέλος, ως προς την ανακρίτρια, ο κ. Κούγιας σημειώνει πως «ενώ κάλεσε για κατάθεση τον δεύτερο καταγγέλλοντα, τον μοναδικό μάρτυρα της υποθέσεως, έναν αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας Αιγύπτιο, ο οποίος καταθέτει εμφανή ψέματα, ειδικά στην περιγραφή του βιασμού, ουδέποτε τον ρώτησε ποιο ήταν το ξενοδοχείο, όπου δήθεν έλαβε χώρα ο βιασμός, για να διαπιστώσει την αξιοπιστία του».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ