Ελλαδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Έφθασε στις φυλακές Τρίπολης - Πρώτες εικόνες

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Λιγνάδης: Το βαν του Μεταγωγών που μεταφέρει τον σκηνοθέτη και ηθοποιό, έφθασε στις φυλακές Τρίπολης
Δημήτρης Λιγνάδης: Το βαν του Μεταγωγών που μεταφέρει τον σκηνοθέτη και ηθοποιό, έφθασε στις φυλακές Τρίπολης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έφθασε στις φυλακές στην Τρίπολη και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από τη μεταγωγή του με το ειδικό βαν της ΕΛ.ΑΣ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες εικόνες από τις φυλακές της Τρίπολης, όπου έφθασε το βαν του Μεταγωγών που μετέφερε τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Η μεταγωγή του ηθοποιού και σκηνοθέτη ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου 2021.

Λίγο πριν από τις 14.30 το όχημα της Διεύθυνσης Μεταγωγών ξεκίνησε από τη ΓΑΔΑ, όπου πέρασε τη χθεσινή νύχτα ο Δημήτρης Λιγνάδης. Το arcadiaportal.gr μετέδωσε εικόνες από την άφιξη του ειδικού βαν της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές Τρίπολης. Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε προφυλακιστέος τα ξημερώματα με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Όπως έγινε γνωστό, η απόφαση ελήφθη για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του.

Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη έγινε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 και διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες. Κατά τη διάρκειά της ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αρνήθηκε εκ νέου τις κατηγορίες. Μετά την απολογία του ξεκίνησε η εξέταση των μαρτύρων που είχε προτείνει ο κατηγορούμενος προς υπεράσπισή του. Δύο από τους μάρτυρες δήλωσαν «άγνοια», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν γνωρίζουμε τίποτα σχετικά με την ουσία της υπόθεσης».

Στο απολογητικό του υπόμνημα δήλωσε αθώος και χαρακτήρισε μυθοπλασίες όσα του καταλογίζονται. Πριν ξεκινήσει η απολογία του είχε προηγηθεί, στις 12.00, η αυτοπρόσωπη παρουσία του στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπου εξετάστηκε η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας που είχε υποβάλει διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια. Η ένσταση ακυρότητας απορρίφθηκε από τους δικαστές.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από τις φυλακές Τρίπολης όπου έφθασε ο Δημήτρης Λιγνάδης - Ετοιμάζει προσφυγή ο Αλέξης Κούγιας

Εν τω μεταξύ ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη γνωστοποίησε ότι θα υποβάλει προσφυγή κατά της απόφασης να προφυλακιστεί ο ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Στην ανακοίνωσή του ο γνωστός ποινικολόγος προανήγγειλε μηνύσεις εναντίον όσων αμφισβήτησαν το τεκμήριο αθωότητας του πελάτη του.

Δημήτρης Λιγνάδης: Εικόνες από τη μεταγωγή του στις φυλακές Τρίπολης - Το βαν της ΕΛ.ΑΣ φθάνει στο σωφρονιστικό ίδρυμα
Δημήτρης Λιγνάδης: Εικόνες από τη μεταγωγή του στις φυλακές Τρίπολης - Το βαν της ΕΛ.ΑΣ φθάνει στο σωφρονιστικό ίδρυμα

«Το γεγονός, το οποίο μου προκαλεί μεγάλο προβληματισμό είναι γιατί χρειάστηκε διάσκεψη της κας Ανακριτρίας και του κου Εισαγγελέως 5 ώρες σε μια δικογραφία που έχει 10 φύλλα.
Κατά την άποψή μου, τόσο στο νομικό μέρος όπου εκρίθη η ένσταση ακυρότητος των ανακριτικών πράξεων, της μη κλήσεως του υπόπτου να δώσει εξηγήσεις, πριν την άσκηση ποινικής διώξεως, που είναι κατά τον νόμο υποχρεωτική, αλλά και της εκδόσεως εντάλματος συλλήψεως που δικαιολογείται μόνο όταν κάποιος διαπράττει εκείνη τη στιγμή έγκλημα, αλλά και είναι ύποπτος φυγής, αλλά και η από κοινού απόφαση της κας Ανακρίτριας και του κου Εισαγγελέως είναι ουσιαστικά και νομικά λανθασμένες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση Λιγνάδη.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε προφυλακιστέος τα ξημερώματα της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου 2021 - Βρίσκεται πλέον στις φυλακές Τρίπολης
Ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε προφυλακιστέος τα ξημερώματα της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου 2021 - Βρίσκεται πλέον στις φυλακές Τρίπολης © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Λιγνάδης μου έχει δώσει την εντολή, να στραφώ εναντίον όλων όσων κατακρεούργησαν το τεκμήριο αθωότητός του (δικηγόρων, ηθοποιών, μόδιστρων, παρουσιαστών) αλλά και ειδικά εις βάρος ενός δικηγόρου, ο οποίος εχθές στο προσωπικό του προφίλ στο facebook προσκαλούσε οποιονδήποτε θέλει να καταγγείλει τον κ. Λιγνάδη, να απευθυνθεί σε αυτόν, αναφέροντας μάλιστα ότι αναλαμβάνει και όλα τα έξοδα όλων των διαδικασιών, ευτελίζοντας εντελώς το λειτούργημα του δικηγόρου».

Σε ειδική πτέρυγα στις φυλακές Τρίπολης ο Δημήτρης Λιγνάδης

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ