- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός - Παγώνη: Lockdown τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου
Πώς θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα - Τσικνοπέμπτη - Πάσχα
«Με βάση τα δεδομένα να δούμε αν από τις 15 Μαρτίου, θα μπορούμε να εισηγηθούμε κάποιο άνοιγμα», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη.
Την ανησυχία της για την κατάσταση στα νοσοκομεία λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας εξέφρασε η η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη. Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Παρασκευής είπε χαρακτηριστικά πως «τα πράγματα στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολα. Έχουν καλυφθεί το 90% των ΜΕΘ. Τώρα ξεκινά το δεκαπενθήμερο μετά το lockdown, και τώρα, από την επόμενη εβδομάδα, αναμένουμε μείωση των κρουσμάτων και των εισαγωγών. Δεν περιμένουμε άμεση μείωση των ασθενών στις ΜΕΘ».
Αναφορικά με το lockdown και τις επικείμενες ανακοινώσεις για επέκταση των περιοριστικών μέτρων, η κυρία Παγώνη είπε πως «με βάση τα δεδομένα να δούμε αν από τις 15 Μαρτίου, θα μπορούμε να εισηγηθούμε κάποιο άνοιγμα». Μάλιστα προσδιόρισε το άνοιγμα αυτό λέγοντας πως θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τα σχολεία, να πηγαίνουν τα παιδιά, και να μπορεί και ο κόσμος να πάει σε ένα κατάστημα με ειδικές συνθήκες να ψωνίσει.
Καθαρά Δευτέρα - Τσικνοπέμπτη - Πάσχα
Παράλληλα αναφορικά με την Καθαρά Δευτέρα, η κυρία Παγώνη είπε: «Δεν θα πετάξουμε χαρταετό. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, δεν μπορούμε να βγούμε όλοι έξω και να δημιουργηθεί συνωστισμός».
«Στο μπαλκόνι την Τσικνοπέμπτη μπορείτε να ψήσετε. Θα μιλάτε και με τους διπλανούς σας και όλα θα είναι πολύ καλά. Νομίζω ότι μια οικογένεια μπορεί να ψήσει και να περάσει ωραία. Επειδή ακόμα έχουμε 1700 και κρούσματα, καλό θα ήταν να είμαστε προσεχτικοί. Μπορούμε να ψήσουμε και να περάσουμε καλά ως οικογένειες. Κάποιοι άνθρωποι επί ένα χρόνο δεν έχουν κάνει τίποτα, οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό», είπε η κ. Παγώνη αναφορικά με το τι θα ισχύει για την Τσικνοπέμπτη.
«Για το Πάσχα, έχω πει εδώ και καιρό, ότι θα είναι με μέτρα, μάσκες, αποστάσεις, και με προσοχή στον αριθμό των ατόμων. Όχι, δε θα είναι σαν το περσινό. Όλα θε εξαρτηθούν από το τι παρτίδες εμβολίων θα πάρουμε», ανέφερε για το Πάσχα.
Το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Μιλώντας για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, η ίδια είπε ότι «Για να πάω εγώ στο εξωτερικό που θέλω να πάω σε ένα συνέδριο, φυσικά θέλω να έχω μία πράσινη κάρτα να τη δείχνω και να τελειώνω. Δεν μπορώ να μπαίνω σε καραντίνα σε ξενοδοχεία».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 18 τραυματίες
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζουν αυτόματα
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ποιες πτήσεις ακυρώνονται - Τι ισχύει με τα εισιτήρια
Σε ισχύ από την Παρασκευή 13 Μαρτίου
«Για μια σύγχρονη και δημοκρατική πόλη, η προάσπιση της ισότητας είναι δέσμευση», τόνισε ο Χάρης Δούκας
Λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή τα ξημερώματα της Κυριακής
Διαγωνισμός το καλοκαίρι, ανάδοχος έως το τέλος του 2026
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το νομοσχέδιο για τα πράσινα ταξί παίρνει τον δρόμο για ψήφιση στη Βουλή
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Ο δημιουργός που με τις ταινίες του ύμνησε τον έρωτα και την αστική ζωή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.