Ελλαδα

Στη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης - Κρίθηκε προφυλακιστέος

Ετοιμάζει προσφυγή κατά της προφυλάκισής του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Λιγνάδης
Δημήτρης Λιγνάδης © EUROKINNISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Στη φυλακή οδηγείται ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά την απολογία του ενώπιον της 19ης ανακρίτριας της Αθήνας για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή δύο ανηλίκων. Μετά από πολύωρη διαδικασία που ξεκίνησε στις 15.30, όταν ξεκίνησε να απολογείται ο καλλιτέχνης, Ανακρίτρια και Εισαγγελέας εξέφρασαν την άποψη πως ο κατηγορούμενος πρέπει να προφυλακιστεί.

Η 19η τακτική ανακρίτρια είχε ταχθεί υπέρ της σύλληψης του καλλιτέχνη, με βάση τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας ως προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, τα οποία σε συνδυασμό με τη διάρκεια της δράσης του κρίθηκε ότι τον καθιστούν ύποπτο τέλεσης και νέων αξιόποινων πράξεων.

Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες. Είχε παραδώσει απολογητικό υπόμνημα στην δικαστική λειτουργό με το οποίο, αρνούμενος κάθε πράξη, χαρακτήρισε μυθοπλασίες όσα του καταλογίζονται από τους δύο παθόντες. Με την ολοκλήρωση της απολογίας κατέθεσαν στην ανακρίτρια μάρτυρες που προτάθηκαν από τον κατηγορούμενο προς απόδειξη ισχυρισμών που έχει προβάλει για να αντικρούσει τους δύο καταγγέλλοντες.

Πριν ξεκινήσει η απολογία είχε προηγηθεί, στις 12.00, η αυτοπρόσωπη παρουσία του στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπου εξετάστηκε η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας που είχε υποβάλει διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του Αλέξη Κούγια. Η ένσταση απορρίφθηκε από τους δικαστές.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του.

Ετοιμάζει προσφυγή κατά της προφυλάκισης

Πλέον οι επόμενες κινήσεις του κατηγορούμενου είναι να καταθέσει προσφυγή κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προφυλάκισή του. «Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάπραξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση» δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Αλέξης Κούγιας και προσέθεσε: «Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος».

«Άγνοια» δηλώνουν δύο μάρτυρες υπεράσπισης

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα σχετικά με την ουσία της υπόθεσης», αναφέρουν ο Ιωάννης Παναγόπουλος, βοηθός σκηνοθέτη και ο Αγησίλαος Μικελάτος, ηθοποιός, δύο από τους προτεινόμενους μάρτυρες της υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, με δελτίο τύπου που εξέδωσαν χθες. Διευκρινίζουν ότι τα ονόματά τους στην λίστα των μαρτύρων υπεράσπισης του σκηνοθέτη μπήκαν ερήμην τους και τονίζουν πως η δημοσιοποίηση των ονομάτων τους στην υπόθεση τους «έχει δημιουργήσει πρόβλημα και ταλαιπωρία τόσο στους ίδιους όσο και στους οικείους τους».

To απολογητικό υπόμνημα Λιγνάδη

Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο Δημήτρης Λιγνάδης κάνει λόγο για σκευωρία. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Λγνάδη, «σκοπός τους είναι η ηθική μου εξόντωση δια του χαρακτηρισμού μου ως παιδόφιλου και βιαστή». Μάλιστα, σημειώνει ότι όλη η σε βάρος του υπόθεση είναι κατασκευασμένη «από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του ΔΣ του ΣΕΗ και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεση μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ για τον τρόπο που διαχειρίζονται την ένωση Ελλήνων ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση». 

«Ουδέποτε στην ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική - σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς την συναίνεση του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιοδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία», σημειώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ