Ελλαδα

Παγώνη: Αυτές είναι από τις δυσκολότερες ημέρες της χρονιάς

«Το εμβόλιο είναι η μοναδική λύση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αθήνα
Αθήνα © EUROKINNISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Αυτές οι ημέρες είναι από τις δυσκολότερες της χρονιάς», είπε για την αύξηση των κρουσμάτων η Ματίνα Παγώνη.

Για το κατά πόσο απομακρύνεται το σενάριο για άνοιγμα των δραστηριοτήτων την προσεχή Δευτέρα 1η Μαρτίου μετά και τη χθεσινή μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 τα οποία ανήλθαν σε 2.147, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη η Λοιμωξιολόγος και Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών - Πειραιώς, κ. Ματίνα Παγώνη

«Αυτές οι ημέρες είναι απο τις δυσκολότερες της χρονιάς. Χθες, τα κρούσματα ήταν πολλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας πιάνει πανικός. Θα περιμένουμε και τις επόμενες ημέρες να δούμε τον αριθμό των κρουσμάτων και αυτών που νοσηλεύονται σε τμήματα covid, όχι τους διασωληνωμένους, να αξιολογήσουμε την κατάσταση και βάσει αυτών θα εισηγηθεί η Επιτροπή και θα αποφασίσει η κυβέρνηση τι μέλλει γενέσθαι».

Τόνισε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή, να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας, να πραγματοποιούνται πολλά τεστ και να προσέχουν ιδιαίτερα όσοι χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Εκτίμησε ότι εάν τα νούμερα εξακολουθήσουν να είναι υψηλά, όπως τα χθεσινά,  θα οδηγηθούμε πιθανότατα σε παράταση του lockdown. Σημείωσε ωστόσο ότι εάν διατηρηθούν στα επίπεδα των προηγούμενων ημερών, δηλαδή αν είναι γύρω στα 1000 - 1200, θα πρέπει σταδιακά να ανοίξουν και  τα σχολεία και το λιανεμπόριο, με τον τρόπο που έχουν υποδείξει οι ειδικοί ώστε να υπάρχει έλεγχος και να μην ξεφύγει η κατάσταση.

«Αν τα νούμερα είναι αυξημένα θεωρώ πως η Επιτροπή θα είναι επιφυλακτική και θα περιμένει ακόμη μια βδομάδα. Μη ξεχνάτε ότι τα μέτρα του τελευταίου lockdown τώρα ξεκινούν να αποδίδουν», διευκρίνισε.

«Το εμβόλιο είναι η μοναδική λύση»

Επανέλαβε ότι το εμβόλιο είναι η μοναδική λύση που έχουμε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού λέγοντας: «όσο πιο γρήγορα προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς, τόσο περιορίζουμε τον ιό και  τις μεταλλάξεις του».

«Δεν θα μπορούμε να κάνουμε Πάσχα χωρίς μέτρα»

Προέβλεψε ότι δεν θα μπορούμε να κάνουμε Πάσχα χωρίς μέτρα, μάσκες και αποστάσεις και υπογράμμισε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί  ένα ποσοστό 60%  του πληθυσμού προκειμένου να δημιουργηθεί μια σχετική ανοσία και να οδηγηθούμε σε έναν άλλο τρόπο ζωής, να μπούμε στον τουρισμό με μερική άρση μέτρων, άνοιγμα ξενοδοχείων - πάντα τηρώντας τα πρωτόκολλα-ώστε να δοθεί μια ανάσα στην οικονομία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ