- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Επεισόδια στο ΑΠΘ: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες
Εις βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία
Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθούν τα 31 άτομα, που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, που έλαβαν χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας στο ΑΠΘ.
Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 31 συλληφθέντες των επεισοδίων, που έλαβαν χώρα στο ΑΠΘ το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου.
Στην πλειονότητά τους οι συλληφθέντες είναι φοιτητές και εις βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία -κατά περίπτωση- για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη οικιακής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση), όπως επίσης για παράβαση του νόμου περί όπλων διότι κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα, όπως κοντάρια κ.ά.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Σε κάθε έναν από τους συλληφθέντες βεβαιώθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ για την μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς της Covid-19.
Σημειώνεται ότι η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ έγινε στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, το οποίο είχαν καταλάβει φοιτητικές παρατάξεις που αντιδρούν στις διατάξεις του νόμου 4777/21.
Τέλος, για τις 11:00 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου.
Δείτε βίντεο από τα χθεσινά επεισόδια:
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.