- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λινού: Εξαιρετικά δύσκολη η άρση του lockdown
Το ζήτημα με την ψύξη ορισμένων εμβολίων και η διπλή μάσκα
Εξαιρετικά δύσκολο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να υπάρξει άρση του lockdown έως το τέλος αυτής της εβδομάδος, η Αθηνά Λινού.
«Είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς αυτή τη στιγμή για το πόσο θα διαρκέσει το lockdown, τόνισε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 η καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.
Χρειάζεται να εξεταστεί, επεσήμανε η κα Λινού, πως εμβολιάζοντας ανθρώπους που είναι μεταδότες λόγω της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, θα μειωθεί η διασπορά ώστε να γίνει το άνοιγμα ασφαλώς.
Εξαιρετικά δύσκολο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να υπάρξει άρση του lockdown έως το τέλος αυτής της εβδομάδος, αφήνοντας μία πιθανότητα να ανοίξουν συγκεκριμένοι χώροι οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως το click away αλλά κι επιλεκτικά σε περιοχές που δεν είναι κόκκινες και σε μικρά καταστήματα, κάτι που θα διευκολύνει ώστε να μην υπάρχει συρροή και μεγάλες ουρές , όπως είπε χαρακτηριστικά η κυρία Λινού.
Το ζήτημα με την ψύξη ορισμένων εμβολίων
Απαντώντας σε ερώτηση εάν όντως υπάρχει περίπτωση να έχει δημιουργηθεί ζήτημα με τη διαδικασία ψύξης ορισμένων εμβολίων, η κα Λινού είπε ότι αυτό το γνωρίζουν οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι, εάν υπήρξε έστω κι ένα μικρό διάστημα διακοπή της ψυχρής αλυσίδας χρειάζεται να συζητηθεί.
Η διπλή μάσκα
Για τη χρήση διπλής μάσκας σε κάποιους χώρους η κα Λινού είπε πως «κάθε μέτρο που λαμβάνεται μειώνει τον κίνδυνο διασποράς και η διπλή μάσκα αυξάνει την πιθανότητα να μην κολλήσουμε εμείς και να μην το μεταφέρουμε σε άλλον, επομένως, σημείωσε, εκεί που δεν τα έχουμε καταφέρει να τηρούμε και τις αποστάσεις και τον φυσικό αερισμό του χώρου σε συνδυασμό με την αντισυψία, τότε θεωρητικά, είπε, καλό είναι να έχουμε τη δεύτερη μάσκα η οποία υποδιπλασιάζει τον κίνδυνο που διατρέχουμε όταν έχουμε τη μία μάσκα, επισημαίνοντας ότι μάσκα 100% ασφαλής δεν υπάρχει. Εκτός βέβαια από την υφή και ποιότητα της μάσκας, ρόλο παίζει και ο τρόπος που εφαρμόζει στο πρόσωπό μας.
Το Πάσχα κρίνεται από τα εμβόλια
Σε ερώτηση, τέλος, εάν σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα το φετινό Πάσχα θα είναι καλύτερο από το περσινό, η κυρία Λινού απάντησε πως θα εξαρτηθεί πάρα πολύ από τον τρόπο που θα χειριστούμε τα εμβόλια, τονίζοντας πως κατά τη γνώμη της οι εκπαιδευτικοί, οι κληρικοί, οι ψάλτες, αν είχαν προταθεί μαζί με τους αστυνομικούς και τους στρατιωτικούς στα εμβόλια, θα ήταν πιο εύκολο, γιατί όπως εξήγησε, αν κινδυνέψουν αυτοί οι άνθρωπό και νοσήσουν, μετά θα νοσήσει κι όλο το εκκλησίασμα, προτρέποντας να σκεφτούμε σοβαρά αν πρέπει να τους βάλουμε σε προτεραιότητα όπως επίσης και τους εκπαιδευτικούς ώστε να ανοίξουν με μεγαλύτερη ασφάλεια τα σχολεία, φέρνοντας ως παράδειγμα την Καλιφόρνια, που αυτή τη στιγμή, όπως είπε, εμβολιάζονται οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eξαιρετικά αντίξοες οι συνθήκες - Τιτάνια η μάχη των πυροσβεστών
Τα εναέρια μέσα δεν μπορούν μέχρι στιγμής να πετάξουν στην Κρήτη
Γιατί πραγματοποιήθηκε η διακοπή
Η νέα γραμμή θα συνδέεται με το υφιστάμενο δίκτυο
Οι άνεμοι φτάνουν τα 9 μποφόρ
Περιέγραψε τις τρομακτικές στιγμές που βίωσε - «Να μην το ζήσω ξανά»
Eκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο
«Δηλώνω την απογοήτευσή μου για την αντιμετώπισή μου ως κοινού εγκληματία»
Πάνω από 120 χιλιόμετρα την ώρα οι ριπές των ανέμων
Τα πρώτα βήματα του πρώην παίκτη του Survivor που δεν το βάζει κάτω
Εντολή απομάκρυνσης προς τον Δρυό - Στο «κόκκινο» ο κίνδυνος πυρκαγιάς στο νησί
Το τρίτο απόσπασμα από το υπό ολοκλήρωση και υπό έκδοση δοκίμιό μου με αναφορά στο Άγιον Όρος και την Αθωνική Πολιτεία
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Ανάμεσά τους και 12χρονος
Δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα συνδράμουν στην πυρκαγιά στην περιοχή της Στεφάνης
Η κήρυξη ισχύει έως και τις 29 Οκτωβρίου 2026
Αποκλεισμός έξι ωρών στην Ανατολική Εσωτερική Περιφερειακή, στο ύψος του Κ11
Χάρης Δούκας: «Στηρίζουμε έμπρακτα τους συμπολίτες μας απέναντι στην ενεργειακή φτώχεια και τις ακραίες θερμοκρασίες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.