Ελλαδα

Η σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη στα διεθνή ΜΜΕ

Το σχόλιο του διεθνούς Τύπου για την υπόθεση του πρώην Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Δημήτρης Λιγνάδης
Ο Δημήτρης Λιγνάδης © EUROKINISSI

Αντικείμενο σχολιασμού και δημοσιευμάτων σε μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα του εξωτερικού αποτέλεσε τα τελευταία 24ωρα η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Το ενδιαφέρον των διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τράβηξε η υπόθεση και η σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή ενώ το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κάνει λόγο για μεθοδική και συστηματική προσέγγιση θυμάτων σε ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία, στα οποία ο κατηγορούμενος καλλιεργούσε κλίμα εμπιστοσύνης εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική ιδιότητά του και σημειώνει ότι προκύπτει άσκηση βίας ή κακοποίηση με τα θύματα σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας. 

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος έχει σχεδιάσει και άλλες παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων, κυρίως αλλοδαπών, ενώ προκύπτει εμμονή για εγκληματική ροπή για πολλά έτη.

New York Times, BBC, Reuters, ​France 24: Τα διεθνή μέσα σχολιάζουν την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη

New York Times

Οι New York Times είχαν άρθρο με τίτλο «Ο άλλοτε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κρατείται μετά από ένταλμα σύλληψης για βιασμό», επισημαίνοντας πως αυτή είναι απλά μία από τις πολλές υποθέσεις καλλιτεχνών που αντιμετωπίζουν σοβαρές καταγγελίες για αντίστοιχες αποτρόπαιες πράξεις. Γίνεται επίσης ειδική μνεία στην Σοφία Μπεκατώρου που ενέπνευσε το ελληνικό #metoo που με την αποκάλυψή της πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, άνοιξε το δρόμο και σε άλλες γυναίκες να βγουν και να μιλήσουν.

BBC

Από την πλευρά του, το BBC τιτλοφορεί άρθρο του ως εξής: «Ελληνικό #Metoo: Ο διακεκριμένος ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης κρατείται με κατηγορίες για βιασμό». Μάλιστα, στο εν λόγω άρθρο γίνεται αναφορά για την καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου, καθώς και στο κίνημα #MeΤoo, τονίζοντας πως ξεκίνησε από τον ελληνικό αθλητισμό με τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου.

Reuters

Σε δημοσίευμα με τίτλο «συνελήφθη διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης για κατηγορίες βιασμού», το Reuters γράφει ότι το «MeToo» έφτασε στους καλλιτεχνικούς θεσμούς της χώρας. Το γνωστό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι αφού ο ίδιος παραιτήθηκε μετά από αναφορές σε ΜΜΕ για καταγγελίες περί παρενόχλησης νωρίτερα αυτόν τον μήνα, παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές το Σάββατο, καθώς ο εισαγγελέας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης. Να σημειωθεί πως το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η υπόθεση επεκτάθηκε γρήγορα στον χώρο της πολιτικής με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την κυβέρνηση και την υπουργό Πολιτισμού της για αποτυχημένη προσπάθεια συγκάλυψης ζητώντας την παραίτησή της.

​France 24

Το διεθνές γαλλικό δίκτυο, με τη σειρά του, αναφέρει πως «ο Δημήτρης Λιγνάδης, αναγνωρισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης, αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμούς κατά συρροή, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης» και συνεχίζει: «Ο 56χρονος Λιγνάδης παραιτήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου επικαλούμενος “τοξικό κλίμα φημών, υπονοούμενων και διαρροών”. Βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ